Compania „St.Petersburg Classical Ballet” aduce spectacolul „Lacul Lebedelor” la Suceava
Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava găzduiește vineri, 2 martie a.c., de la ora 20.00, spectacolul de balet în patru acte „Lacul Lebedelor” susținut de artiștii companiei „St.Petersburg Classical Ballet”. Vedetele spectacolului vor fi balerinii Olga Golitsa (Odette/Odile) și Denis Nedak (Siegfried).

Compania de Balet întruneste 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de către maeștri de balet mari, foști dansatori emeriți.

Repertoriul companiei „St.Petersburg Classical  Ballet” îmbină capodopere ale baletului clasic cum ar fi: „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” și „Frumoasa din pădurea adormită” de P.Ceaikovski, „Chopiniane”, „Giselle” de A.Adam, „Les Sylphides” de Michel Fokine, „Don Quijote”, „Paquita” de L. Minkus cu coregrafia contemporană – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

Premiera mondială a baletului „Lacul lebedelor” a avut loc în 20 februarie 1877, la Teatrul Bolșoi din Moscova.

Preţul unui bilet este de 150 lei, 120 lei sau 100 lei, în funcție de aşezarea locurilor în sală și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură din Suceava, intrare B, etajul 1, telefon – 0230/523.718.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...