„Ora poveștilor”, în fiecare joi, la Biblioteca Bucovinei

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava se desfășoară, în fiecare zi de joi, de la ora 17.00, la Secția de împrumut pentru copii, activitatea „Ora poveștilor”.

„Biblioteca Bucovinei urmăreşte în permanență creşterea gradului de interacţiune cu publicul său ţintă prin oferirea unor servicii sau programe gratuite cu adresabilitate directă. Pentru copii, dezvoltarea unor bune competenţe de lectură este esenţială, iar accesul liber la lectură şi, pe această bază, la informare şi cunoaştere se impune în societatea modernă ca unul dintre drepturile fundamentale ale copilului”, a precizat managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” Suceava, Gabriel Cărăbuș.

El a mai arătat că invitații speciali ai actitivității sunt actorii Clara Popadiuc și Răzvan Bănuț, profesori, învățători, scriitori și bibliotecari ce vor trezi în sufletele curate și avide de cunoaștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.

„Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului. Lectura influențează formarea personalității copilului, educația și cunoașterea iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii”, a mai spus Gabriel Cărăbuș.

loading...