Zeci de suceveni, între care nouă copii și o femeie gravidă, au ajuns la Spitalul Județean Suceava după ce au alunecat pe gheață. Nouă persoane au fost spitalizate


Intră acum și în grupul de

Un număr de 41 de persoane, între care şi 9 copii, s-au prezentat de la începutul acestui an pentru îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Suceava după ce au suferit traumatisme, contuzii sau fracturi în urma căderii accidentale pe gheaţă.

Potrivit unei statistici a UPU, în perioada 1-17 ianuarie 2018, nouă copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, dar şi 32 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 88 de ani s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava după ce au suferit traumatisme, contuzii sau fracturi în urma căderii accidentale pe gheaţă.

Din totalul celor nouă copii prezentaţi la UPU, doar unul a fost internat în Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, iar din cei 32 de persoane adulte,  şase au fost internate în Secţia de Ortopedie şi Traumatologie, una în secţia de Neurochirurgie şi o femeie, gravidă în luna a V-a, a fost internată în Secţia de Obstetrică-Ginecologie.

Astfel, după localizare, 19 dintre pacienţi au suferit traumatisme şi contuzii în zona mâinilor, alţi 13 pacienţi s-au accidentat la picioare sau şold, patru s-au rănit la coloană, abdomen şi torace, iar patru persoane s-au lovit în zona capului.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de