Unirea Principatelor Române va fi marcată la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc marți, 23 ianuarie a.c., o activitate dedicată Unirii Principatelor din 1859 la care vor participa elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, activitatea se va desfășura începând cu ora 11:00, în Sala de Conferințe a Muzeului de Istorie.

„Împlinirea în acest an a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 va fi marcată la Muzeul Bucovinei din Suceava printr-o activitate la care vor participa elevi ai claselor X C și X E de la Colegiului Național Mihai Eminescu din Suceava, îndrumați de profesor Rodica Cozaciuc”, a arătat sursa citată.

Despre însemnătatea acestui moment, dar și despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și marile lui realizări, va vorbi muzeograful Cristina Slavic.

Ulterior, elevii  vor face o vizită în expoziția permanentă a muzeului.

„Domnia lui Alexandru Ioan Cuza are o însemnătate primordială, prin aceea că a pus bazele statului unitar, dar totodată şi a statului modern. Cei şapte ani ai domniei lui Cuza reflectă pregătirea de pe poziţiile Unirii dobândite, a înfăptuirii unor noi etape din istoria poporului român, aceea a independenţei și a Marii Uniri din anul 1918”, au mai transmis reprezentanții Muzeului Bucovinei.

 


Intră acum și în grupul de