Premiera spectacolului “Sub apă”, de Carmen Ella Greenhill, în regia lui Sebastian Marina, va avea loc sâmbătă, la Teatrul municipal “Matei Vişniec” Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul Teatrului municipal “ Matei Vişniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că premiera spectacolului “Sub apă”, de Carmen Ella Greenhill, în regia lui Sebastian Marina, va avea loc sâmbătă, de la ora 19,00, la Teatrul municipal “Matei Vişniec” Suceava.

“” Textul “Sub apă”, de Carmen Ella Greenhill, este o premieră absolută, nu a mai fost montat niciodată până acum. Despre text, regizorul Sebastian Marina spune că este unul bun, greu, trist, dur, tandru şi deştept. Acţiunea se petrece în viitor, în anul 2051”, a spus Carmen Veronica Steiciuc.

Ea a precizat că echipa de producţie a spectacolului este formată din Sebastian Marina, cel care a semnat regia, scenografa Raluca Alexandrescu, coregrafa Andreea Belu, iar conceptul video îi aparţine lui Andrei Cozlac, în timp ce regia tehnică poartă semnătura lui Sebastian Raţiu.

Steiciuc a mai spus că din distribuţie fac parte actorii: Răzvan Bănuţ, Delu Lucaci, Diana Lazăr, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc, Horia Butnaru, Bogdan Amurăriţei, Sergiu Moraru şi eleva Teona Stavarachi de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava.

Ea a precizat că Teatrul municipal “Matei Vişniec” sprijină tineretul şi că, anual,  are loc câte un debut în regie în cadrul instituţiei teatrale sucevene.

Regizorul spectacolului, Sebastian Marina, cel care a tradus şi adaptat textul “Sub apă”, semnat de dramaturgul britanic Carmen Ella Greenhill, a declarat în cadrul conferinţei de presă că a mai jucat pe scena teatrului sucevean în calitate de actor, iar acum îşi face debutul în calitate de regizor.

“Am ajuns aici, la Suceava, pentru că Teatrul “Matei Vişniec” este, probabil, singurul teatru care e dispus, în condiţiile actuale, să rişte cu cineva care nu reprezintă nici un fel de garanţie, n-are nici un fel de nume”, a spus Sebastian Marina care a subliniat că echipa cu care realizat spectacolul este una „închegată” reuşind să lucreze uşor şi cu plăcere cu aceşti „actori foarte, foarte talentaţi”.

El a mai spus că o cunoaşte pe autoarea textului “Sub apă”, Carmen Ella Greenhill, şi că a lucrat cu aceasta în cadrul unui proiect independent realizat la Bucureşti, în regia Anei Mărgineanu, adăugând că îi plac textele scrise de ea şi de aceea a ales să regizeze un spectacol cu un text ce poartă semnătura ei.

Regizorul Sebastian Marina a menţionat că a început să lucreze cu echipa suceveană din data de 19 ianuarie pentru realizarea spectacolului arătând că a ales-o în distribuţie pe eleva suceveancă Teona Stavarache după ce a văzut-o jucând într-un spectacol al trupei de teatru Fabulinus.

La rândul său, coregrafa Andreea Belu, a declarat că spectacolul a fost o provocare pentru ea, iar procesul de lucru a fost unul „rapid şi greu” subliniind că la teatrul sucevean a găsit multă deschidere.

“Eu cred că acest spectacol vorbeşte despre nişte lucruri într-un mod foarte fin şi cred că acesta este cumva atuul teatrului de azi”, a spus Andreea Belu invitând, totodată, publicul să vină la teatru pentru a vedea acest spectacol.

Actriţa Diana Lazăr, în rolul Aminei, şi-a exprimat bucuria de a lucra împreună cu regizorul Sebastian Marina amintind de atmosfera plăcută din timpul repetiţiilor pentru acest spectacol.

Ea a spus că rolul său în acest spectacol este unul de întindere mare şi dificil, tocmai prin complexitatea situaţiilor.

“Mi-a plăcut foarte mult să lucrez la acest spectacol, chiar dacă am lucrat mult, mult, mult şi câteodată greu, dar a fost o plăcere”, a mai spus actriţa Diana Lazăr adăugând că speră ca atmosfera bună de la repetiţii să se reflecteze şi în spectacol.

Şi actriţa Delu Lucaci, cea care joacă rolul lui Leah, a apreciat colaborarea atât cu regizorul Sebastian Marina, cu coregrafa Andreea Belu, cât şi cu scenografa Raluca Alexandrescu, arătând că atmosfera de lucru a fost una caldă şi plăcută, iar participarea sa la acest proiect alături de regizorul Sebastian Marina “a îmbogăţit-o”.

“Spectacolul e curat, e frumos, singurul lucru care ne-a chinuit e textul, pentru că e dureros, dar mi-a plăcut mult şi cred că e un spectacol tandru”, a spus actriţa Delu Lucaci.

La rândul său, actorul Răzvan Bănuţ, în rolul lui Jack, a declarat că acest proiect a fost “solicitant şi greu”, dar că toată echipa a muncit mult pentru realizarea spectacolului.

“Sunt nişte poveşti puternice acolo, care se întâlnesc şi se comportă ca nişte plăci tectonice, ori cresc alţi munţi, ori se creează hăuri sau se îneacă continente. Mereu am considerat că frumuseţea unui proiect este dată tocmai de greutatea, de asudarea cu care creezi până în final spectacolul respectiv”, a subliniat Răzvan Bănuţ.

De precizat este că spectacolul “Sub apă”, care are premiera sâmbătă, 3 martie, de la ora 19,00, va mai avea şi alte reprezentaţii în cursul lunii martie la Teatrul municipal “Matei Vişniec” Suceava, respectiv în data de 4, 18 şi 30 martie, de la orele 19,00.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de