Ioan Bălan, în Parlament: După 14 luni de guvernare PSD-ALDE s-a ales praful de toate promisiunile, dar au venit cu măsuri care n-au fost niciodată înscrise în programul de guvernare. Cel mai grav este că PSD-ALDE a reușit divizarea societății românești


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a susținut, în Parlament, o declarație politică în care arată că de la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu respectă niciuna dintre promisiunile din campania electorală și că apat mai multe măsuri care n-au fost niciodată scrise în programul de guvernare: majorări de accize, taxe noi pentru angajatori, dezinteresul total pentru absorbția fondurilor europene, mutilarea legilor justiției, revocarea procurorului șef al DNA, politizarea excesivă a tuturor instituțiilor statului, care, potrivit legii ar trebui să fie autonome.

„După 14 luni de guvernare PSD-ALDE, putem constata cu toții că s-a ales praful de toate promisiunile formulate de aceste partide în campania electorală. Deși economia României a înregistrat o creștere economică mare, cel puțin statistic, pe hârtie, proasta gestionare a țării a condus la următoarele realități crude: veniturile oamenilor au scăzut, nu au crescut, așa cum li se promisese; ratele la bănci aproape că s-au dublat; prețurile au crescut cel mai puternic din ultimii 5 ani, erodând puterea de cumpărare a populației, iar cetățeanul cumpără astăzi mult mai puțin decât în urmă cu un an; șantierele sunt abandonate, pentru că alocările financiare au fost tăiate, fonduri europene nu s-au atras, iar în România nu se construiește nimic; România este tot mai puternic privită cu neîncredere, chiar și de către partenerii noștri tradiționali și chiar de tinerii români, care continuă să plece din țară, unde văd cu ochii”, a declarat Ioan Bălan.

El a menționat că între promisiunile lui Liviu Dragnea figura și aceea că, dacă nu va reuși să aducă prosperitate românilor, dacă nu va respecta programul de guvernare ”din scoarță în scoarță” atunci PSD va trebui să plece de îndată de la guvernare.

„Nu numai că PSD-ALDE nu a adus prosperitatea promisă, nu numai că nu respectă nimic din ceea ce au promis, dar, zi de zi, lună de lună, ne trezim cu toții puși în fața mai multor măsuri care n-au fost niciodată scrise în programul de guvernare: majorări de accize, taxe noi pentru angajatori, dezinteresul total pentru absorbția fondurilor europene, mutilarea legilor justiției, revocarea procurorului șef al DNA, politizarea excesivă a tuturor instituțiilor statului, care, potrivit legii ar trebui să fie autonome”, a spus deputatul liberal sucevean.

El a mai adăugat că PSD, denumit, pe bună dreptate, partidul-stat, a ajuns să controleze politic toate instituțiile, cu excepția Președinției și Justiției.

„O Justiție independentă și un Președinte care acționează în limitele Constituției îi enervează cel mai mult pe liderii celor două partide care conduc astăzi România. Au încercat constant și nu vor abandona obiectivul subodonării politice a justiției. Nu vor reuși! Au încercat și vor încerca să clatine și deciziile Președintelui și chiar să spere că vor avea vreodată încrederea românilor pentru această funcție. Nu vor reuși!”, consideră Ioan Bălan.

Deputatul a subliniat că dacă până acum, cele trei guverne PSD-ALDE nu au reușit să facă bine, rău cu siguranță au făcut, iar în afară de măsurile aberante pe care le-au implementat și al căror șir încă nu s-a terminat, consideră că cel mai mare rău făcut României este divizarea totală a societății românești.

„De când guvernează PSD-ALDE, societatea românească a fost împărțită între români buni și români răi, între românii din țară și românii plecați la muncă în străinătate, de parcă nu ar fi cu toții copiii aceleași tări! De când guvernează PSD-ALDE, societatea românească este împărțită în salariați la stat și salariați la privat, între pensionari cu pensii mici, bazate pe contributivitate și pensionari prosperi, cu pensii ”speciale”, între agenți economici onești, plătitori de impozite și taxe, și agenți economici ”protejați” care lucrează nestingheriți în economia subterană”, susține Ioan Bălan.

El consideră că de când guvernează PSD-ALDE, decalajele de dezvoltare între provinciile istorice ale țării s-au adâncit, iar sărăcia s-a acutizat în mediul rural.

„De când guvernează PSD-ALDE, există administrații publice bogate, pentru că așa vrea Guvernul și administrații publice sărace, există școli renovate și școli abandonate, elevi cu acces la educație și elevi uitați pe lume, pacienți norocoși și pacienți fără nici o șansă de a avea acces la un act medical de calitate sau la medicamentele lunare, vaccinuri și imunoglobulină”, a declarat Ioan Bălan în Parlament.

El susține că PSD și ALDE au divizat societatea românească între susținătorii luptei anti-corupție și cei care nu mai au încredere în lupta anti-corupție, deși toți, dar absolut toți românii s-au săturat de jaful constant al banilor publici, iar PSD și ALDE au ”reușit” să divizeze societatea românească și în această chestiune, căci o luptă anti-corupție eficace și eficientă, nu îi lasă să doarmă liniștiți și nici să-și continue obiceiurile care i-au consacrat.

„O guvernare iresponsabilă PSD-ALDE, preocupată exclusiv de problemele și interesele celor doi lideri ai partidelor, au divizat profund societatea românească, în anul sărbătorii Centenarului Marii Uniri, tocmai în anul în care societatea românească ar fi trebuit să fie mai unită ca niciodată. În fapt, divizarea societății românești este cel mai grav lucru care ni se putea întâmpla, pentru că atunci când am fost uniți, istoria ne arată cât se poate de clar că niciodată, nimeni și nimic nu a reușit să ne clatine. O țară divizată, nu va putea progresa!”, a conchis Ioan Bălan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de