Zilele USV: Concert IRIS, Cupa „Mărţişorul” la Touchball, comunicări științifice, expoziții și ceremonia de acordare a titlului de Rector Emeritus prof. univ. dr. ing. Adrian Graur


Intră acum și în grupul de

Zilele Universității Ștefan cel Mare din Suceava se vor desfășura în perioada 5-7 martie și vor include concerte, competiție de touchball, expoziții, comunicări științifice, dar și ceremonia de acordare de titlului de Rector Emeritus prof. univ. dr. ing.Adrian Graur.

Astfel, în periaoda 5-7 martie 2018 se va desfășura  Cupa „Mărţişorul” la Touchball, în Sala de Sport a USV organizată de Facultatea de Educație Fizică și Sport în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava, Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, Academia Olimpică Română, Direcţia pentru Sport şi Tineret Suceava

Marți seara de la ora 20:00 va fi organizat un concert pascal susținut de Corala „Ciprian Porumbescu” în Auditorium.

Ziua de miercuri va debuta cu o ședința festivă      în sala Auditorium „Joseph Schmidt”, cu acest prilej fiind organizată și ceremonia de înmânare a titlului de Rector Emeritus prof.univ.dr. ing. Adrian Graur.

Tot miercuri, între orele 10:00 – 18:00 se va desfășura Alma Mater Sucevensis, Sesiune de comunicări științifice, Ediția a XVIII-a .

La ora10:30  se va oraganiza vernisajul Expoziţiei Centenarul Marii Uniri, prezentată de prof. univ. dr. Ștefan Purici, prof. univ. dr.  Mihai Iacobescu şi conf. univ. dr. Aurel Buzincu și lansarea cărții „Feminismul în România interbelică” de  Ligia Dănilă.

În aceeași zi se va desfășura lansarea de publicaţii cu participarea studenților și profesorilor din USV, respectiv Romanian Literature as World Literature; Meridian Critic – nr. 2/2017, vol. 29; Atelier de traduction – nr. 28; Anadiss  – nr. 24; Bibliografie franco-română – George Bengescu, prezentate de conf. univ. dr. Luminița-Elena Turcu, conf. univ. dr. Evelina Graur, prof. univ. dr. Muguraş Constantinescu, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu,  prof. univ. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc.

La ora    12:30  este prevăzut vernisajul expoziţiei foto Şcoala Ardeleană, Posteritatea culturală şi politică a episcopului greco-catolic Inochentie Micu-Klein (1692-1768) – 250 de ani de la moartea „celui dintâi român modern”, prezentată de prof. univ. dr. Niculina Iacob, dar și o expoziţie de carte Şcoala Ardeleană prezentată de bibliotecar Despina Rotaru.

De la ora 18.00  va fi organizat Concours pour les élèves et les étudiants „Une personnalité francophone de nos jours”            la Biroul Francez de „Centrul de Reușită Universitară, în colaborare cu Biroul Francez, Inspectoratul școlar și Asociația Profesorilor de Limba Franceză din Suceava.

Manifestările se vor închide cu un concert IRIS organizat în Auditorium „Joseph Schmidt”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de