Legea Băișanu prin care cei care sunt apți de muncă nu pot beneficia de ajutoare sociale e în procedură de avizare la Senat. Băișanu: Trebuie stopată subvenționarea lenei de la bugetul de stat


Intră acum și în grupul de

Deputatul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, a decalarat, vineri, că inițiativa sa legislativă ce prevede ca cei apți de muncă să nu poată beneficia de ajutoare sociale este în procedură de avizare la Senat.

El a spus că  inițiativa sa a primit avizul Consiliului legislativ și avizele Comisiei drepturilor omului și a Comisiei de Egalitate de Șanse.

Potrivit lui Băișanu proiectul este acum în discuții la Comisia de Muncă din Senat și că urmează să fie purtate discuții și cu reprezentanți ai Ministerul Muncii pentru a pune în acord proiectul cu legislația europeană.

Băișanu a declarat că prin proiectul său se stopează subvenționarea lenei de la bugetul de stat, din banii celor care muncesc cinstit și plătesc taxe și impozite.

„Lupt în continuare, pentru a trece de comisiile din Senatul României, proiectul meu de lege cu privire la ajutoarele sociale, care uneori ajung nu doar la oamenii care au nevoie de ele și le merită, ci și la persoane certate cu munca”, a spus Băișanu.

El a subliniat că este de acord ca cei care nu pot să presteze o muncă să primească un ajutor de la stat, dar că nu este de acord ca cei care pot munci să beneficieze de un astfel de ajutor de stat.(T.B.)


Intră acum și în grupul de