Spectacol amplu dedicat francofonilor suceveni, miercuri, la Biroul Francez


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez găzduiește, miercuri, 28 martie a.c., un spectacol amplu dedicat francofonilor suceveni.

Astfel, de la ora 17:00, sub genericul „La francophonie aux yeux des ados”, elevii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza“ Suceava, Colegiului „Vasile Lovinescu“ Fălticeni și Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret“ Suceava se vor reuni pentru a aduce un omagiu limbii franceze și Francofoniei.

„Tinerii, coordonaţi de profesorii Mirabela Cobzariu, Corina Baida, Mihaela Șerban, Loredana Gaspar, Oana Fodor, Mihaela Pinzariu și Aura Mihoc vor cânta, recita și interpreta scenete pentru a marca Ziua Internaţională a Francofoniei”, au precizat reprezentanții Biroului Francez.

Sursa citată a menționat că de la ora 18:00, sub genericul „Ma francophonie à moi”, studenții suceveni, coordonați de lector univ. dr. Corina Iftimia, își vor ilustra francofonia prin recitări din poeți clasici, precum Baudelaire sau Rimbaud, dar și moderni, vor interpreta melodii îndrăgite și două scene din Théâtre sans animaux, de Jean-Michel Ribes.

„Semnalăm că echipa de studenți este una cosmopolită, fiind formată din francezi, italieni, urcaineni, moldoveni și români;  spectacolul lor este deja o tradiţie care marchează anual săptămâna Francofoniei”, a mai arătat Biroul Francez.

Intrarea este liberă.


Intră acum și în grupul de