Unirea Basarabiei cu România, marcată la USV prin mai multe manifestări, inclusiv printr-un spectacol al Ansamblului „Arcanul”


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat, luni, că împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este marcată de instituția academică suceveană prin mai multe manifestări.

Astfel, potrivit unui comunicat al USV, în şedinţa din data de 22 martie 2018, Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava a hotărât conferirea titlului onorofic de Doctor Honoris Causa domnului prof.univ.dr.habil. academician Grigore BELOSTECINIC, rector al Academiei de Studii Economice din Republica Moldova, pentru contribuţiile excepţionale aduse în domeniul Economiei, pentru merite deosebite în cercetare şi în activitatea didactică şi pentru amplificarea colaborărilor între cele două instituţii. `Comunitatea academică suceveană îşi exprimă bucuria că această decizie a Senatului a fost luată în contextul aniversării Unirii Basarabiei cu România, pe care o vom celebra mâine, 27 martie”, se arată în comunicat.

Totodată, cu acelaşi prilej, USV propune mai multe acţiuni cum ar fi în 26 martie o dezbatere organizată de Asociaţia „Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia“ (GIRB) și participare în cadrul unei emisiuni cu tema Unirea Basarabiei, iar în 27 martie, de la ora 19:00: Concert al Ansamblului „Arcanul“ USV, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vişniec“.

 

„De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că studenţi ai USV au participat la mitingul dedicat Unirii Basarabiei cu România, care s-a desfăşurat la Chişinău în ziua de duminică, 25 martie. Pe parcursul întregului an 2018, USV va organiza manifestări ştiinţifice şi culturale dedicate Centenarului, pe care le vom anunţa în preajma desfăşurării”, se mai precizează în comunicat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de