Simpozionul „Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc”, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Asociația Bibliotecarilor din România (ABR) – Filiala Suceava, având ca parteneri Asociația Italienilor din România (RO.AS.IT), Colegiile Naționale „Ștefan cel Mare” Suceava și „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Institutul Naţional „Bucovina” Rădăuți, Mănăstirea Sucevița, organizează în zilele de 20 și 21 aprilie 2018, ediția a II-a a Simpozionului național cu participare internațională Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc.

Coordonatorul Bibliotecii USV, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a informat, într-un comunicat de presă, că manifestarea este prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaționale a Cărții și a drepturilor de autor și a Zilei bibliotecarului (23 aprilie) și se desfășoară în cadrul acțiunilor prin care Universitatea suceveană marchează Anul Centenarului Marii Uniri (1918-2018).

„Programul Simpozionului de anul acesta se desfășoară pe parcursul a două zile. Prima zi a Simpozionului, 20 aprilie 2018, este dedicată în special comunicărilor științifice în plen și pe secțiuni  (peste 50 de lucrări de specialitate ce reunesc autori valoroși din România, Republica Moldova, Ucraina și Italia). A doua zi, 21 aprilie 2018, este rezervată excursiei de documentare la câteva dintre bibliotecile reprezentative din județul Suceava, deținătoare de fond de cărți de patrimoniu (Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Institutul Naţional „Bucovina” Rădăuți şi Mănăstirea Sucevița)”, a spus prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu.

Aceasta a menționat că programul Simpozionului din ziua de 20 aprilie mai include, de la ora 12.30, în Holul central corp E al USV, vernisajul expoziției tematice Cartea – sursă de cercetare și dezvoltare artistică realizată de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava și va fi urmată de vizita la Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În aceiași zi în intervalul 15.00-16.00, în Auditorium-ul Joseph Schmidt, corp F, se va desfășura  un program artistic intitulat Diversitate etnică și culturală în Bucovina susținut de formații ale diferitelor etnii din Bucovina (Ansamblul Kozaciok din Bălcăuți – comunitatea ucraineană, Ansamblul Solonczanka din Solonețu Nou – comunitatea muntenilor polonezi, comunitatea italiană, germană și armeană) dar și de renumita Corală de fete Ciprian Porumbescu a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, interpreta Manuela Pohoaţă și Ansamblul folcloric Arcanul al USV, urmând ca de la ora 19.00 să aibă loc concertul extraordinar susținut de către solista Alexandra Fits. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar accesul studenților este gratuit pe baza de invitație. Invitațiile se pot procura de la sediul CCS. Biletele se poat achiziționa și on-line de pe ccs-sv.ro; biletesuceava.ro

„Colectivul Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și membrii Asociației Bibliotecarilor din România – Filiala Suceava mulțumește pe această cale tuturor celor care susțin manifestarea științifică și culturală Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc, reprezentativă atât pentru zona Bucovinei cât și pentru omagierea României Centenare”, a mai arătat prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu.

 


Intră acum și în grupul de