A zecea ediție a Horei Bucovinei se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Frasin. Vor participa invitați din provinciile istorice, reprezentanți ai minorităților și ansambluri din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, în plenul Consiliului Județean că în perioada 12-13 mai se va organiza a zecea ediție a Horei Bucovinei, la Frasin, în Tabăra Bucșoaia.

El a spus că de această dată evenimentul va fi organizat pe parcursul a două zile.

„Ne-au solicitat mai mulți participanți (să fie două zile n.r.) pentru că efortul e prea mare ca să fie o singură zi”, a spus Flutur.

El a precizat că vor fi evenimente frumoase legate de parada portului popular, iar cu ocazia acestui eveniment „Hora Bucovinei” se va pune în evidență hora tradițională de altă dată.

Flutur a spus că sunt invitate provinciile istorice, Basarabia, Nordul Bucovinei, Transilvania care vor fi prezente la acest eveniment, dar și reprezentanții minorităților din județul Suceava, Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” precum și ansambluri tradiționale din județ.

El i-a invitat pe consilierii locali să vină la acest eveniment îmbrăcați în costume populare ca mesaj de păstrare a tradițiilor și obiceiurilor din zonă.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de