Peste 90 de elevi din ţară participă la Putna, în perioada 10-13 mai 2018, la Concursul Naţional Interdisciplinar “Cultură şi spiritualitate”


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, profesor Gabriela Scutaru, a declarat, joi, că 92 de elevi ai claselor V-VIII şi 42 de profesori însoţitori participă în perioada 10-13 mai 2018, la Concursul Naţional Interdisciplinar “Cultură şi spiritualitate”, care se va desfăşura la Putna.

Scutaru a spus că festivitatea de deschidere a acestui concurs va avea loc joi, de la ora 18,00, la Mănăstirea Putna, iar desfăşurarea probei va avea loc vineri, la Şcoala Gimnazială Putna, în timp ce festivitatea de premiere este prevăzută pentru data de 12 mai, la Căminul Cultural Putna.

Ea a subliniat că acest concurs a fost iniţiat, în urmă cu mai mulţi ani, de către preot profesor Gheorghe Hostiuc şi profesoarele Rita Cîntiuc şi Brânduşa Bulboacă, inspectori şcolari la acea vreme.

Scutaru a precizat că la concurs participă elevi de gimnaziu, iar la concursul interdisciplinar de Limba română şi Religie vor fi acordate şase premii şi 14 menţiuni MEN, precum şi 12 premii speciale oferite de Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei, Biblioteca Bucovinei, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava şi ISJ Suceava.

Inspectorul şcolar general adjunct a spus că din Comisia Naţională a concursului fac parte 23 de profesori, preşedintele de onoare fiind IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, preşedinte executiv este prof.univ.dr. Mircea A.Diaconu, prorector al USV, iar vicepreşedinţi sunt reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, Manuela Delia Anghel şi Vasile Timiş.

Scutaru a apreciat că, an de an, concursul a crescut din punct de vedere valoric.

La rândul său, inspectorul şcolar general, Cristian Cuciureanu, a mulţumit stareţului Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, dar şi IPS Pimen pentru sprijinul acordat în buna organizare a acestui concurs naţional interdisciplinar.(L.B.)


Intră acum și în grupul de