Directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a prins un bărbat, costumat în călugăr, care a agresat verbal mai mulți suceveni. El a fost predat Poliției Municipale, fiind suspect în mai mai multe cauze


Intră acum și în grupul de

Directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a prins, joi, un bărbat costumat în călugăr și care a agresat verbal mai mulți suceveni aflați în zona centrală a orașului, el fiind identificat la secția de poliție și apoi predat Poliției Municipale, fiind suspect în mai multe cauze.

Directorul Poliției Locale Suceava a declarat pentru News Bucovina că, joi, a primit o sesizare telefonică de la o persoană că pe esplanada din centrul orașului un bărbat îmbrăcat în călugăr, în stare de ebrietate, acostează persoane, le agresează verbal și generează o stare de nesiguranță.

Ovidiu Doroftei a spus că a sesizat o patrulă mobilă, dar până să ajungă patrula pe esplanadă a primit un alt telefon de la o altă persoană, care a anunțat că un călugăr beat pleacă din foișorul din parcul central și se îndreaptă spre Biserica Sf. Înviere.

„Eram în apropiere, am traversat parcul și am ajuns în biserică tocmai când discuta aprins cu persoana care vinde obiecte de cult”, a spus Doroftei.

El a menționat că a întrebat-o pe femeia care vindea obiecte de cult dacă acesta o deranjează și l-a invitat să iasă afară.

„A ieșit afară și după puțin timp au apărut echipaje de la Poliția Municipală și Poliția Locală și l-au urcat în mașina Poliției Locale, a fost dus la secție, a fost identificat, i-au făcut procedura și a fost preluat de Poliția Municipală Suceava pentru că mai erau plângeri pe numele lui și un dosar de cercetare în curs”, a spus Doroftei.

Bărabtul ar fi fost identificat ca fiind un călugăr din Vrancea care susține că a venit în Suceava pentru că intenționează să lucreze la mănăstirea Putna.

UPDATE: Un cititor News Bucovina a semnalat că bărbatul a fost eliberat și a continuat să agreseze suceveni

Potrivit acestuia, bărbatul respectiv ar fi fost legitimat și amendat și pus apoi libertate după circa o oră și că și-a reluat acțiunile agresive fiind scos joi seara, de un sucevean, din chioșcul din parcul „3 bărboși” pentru că o agresa pe vânzătoare. Ulterior bărbatul l-a bruscat pe sucevean și a fugit.

(T.B.)


Intră acum și în grupul de