Proiecția filmului documentar „Pe eroi să nu îi căutați în mormânt”, în premieră națională, la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Bucovinei organizează, joi, 17 mai 2018, începând cu ora 15.30, proiecția filmului documentar „Pe eroi să nu îi căutați în mormânt”, în cadrul manifestărilor organizate în anul Centenarului Marii Uniri.

„Alături de alte locuri din țară, la sediul Muzeului de Istorie din Suceava va avea loc, în premieră națională, proiecția filmului documentar PE EROI SĂ NU ÎI CĂUTAȚI ÎN MORMÂNT!”, au anunțat organizatorii.

Potrivit sursei citate, filmul, cu o durată de 100 de minute, este o sensibilă poveste, cu mărturii inedite, despre locuri și oameni din trecut și de astăzi, despre eroi căzuți în război, supreviețuitori, destine rănite de vitregia vremurilor.  Cei care mai trăiesc și de care ne amintim atât de rar, veteranii, sunt bătrâni, împovărați de suferințe și de multe amintiri, dar poartă în priviri și în vocea tremurândă o demnitate absolută, de ostaș și de buni români.

„Eroilor cunoscuți dar și celor foarte mulți necunoscuți le datorăm atât de mult, dar facem prea puțin, astfel încât acest film ne va reaminti că fiecare generație își are scris în destinul său propriul sacrificiu. Pentru inegalabila generație a războiului, pentru generația Marii Uniri, întotdeauna să avem o clipă recunoștință, să ni le reamintim cu emoție și omenie, respectul țării și al fiecăruia dintre noi va fi cel mai prețios dar!”, a precizat Benonia Jităreanu, șef Serviciu Istorie.

(M.T.)