Conferința Internațională „Development and Application Systems”, la USV


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 24 – 26 mai 2018, cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Internaționale Development and Application Systems.

„Începând din anul 1992, conferința s-a desfășurat bianual, fiecare ediție bucurându-se de un real succes, dovedit de interesul manifestat, în mod constant, de specialiștii din domeniu pentru tematicile propuse. Publicarea celor mai bune lucrări susținute în cadrul conferinței în revista Advances in Electrical and Computer Engineering (AECE) a contribuit, de asemenea, la consacrarea internațională a evenimentului. În România, revista științifică AECE reprezintă prima publicație în domeniu care a fost indexată în Science Citation Index Expanded și cotată în Journal Citation Reports/Science Edition de Thomson Reuters (cunoscută sub acronimul ISI), devenind treptat un reper important în mediul academic și științific”, se precizează într-un comunicat al USV.

Potrivit sursei citate, evenimentul din acest an se remarcă printr-o participare internațională de excepție: Nathan IDA (Departamentul de Inginerie Electrică și Calculatoare, Universitatea din Akron, SUA), Ralph M. KENNEL (Departamentul de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, Universitatea Tehnică din Munchen, Germania), Detlef STREITFERDT (Software Architectures and Product Lines Group, Universitatea de Tehnologie din Ilmenau, Germania), Gianfranco CHICCO (Galileo Ferraris Department of Energy, Universitatea Politehnică din Torino, Italia), Remus TEODORESCU (Departamentul de Tehnologie a Energiei, Universitatea Aalborg, Danemarca).

Reprezentanții USV au precizat că începând cu ediția din 2014 conferinţa se desfăşoară sub egida IEEE, acest tip de indexare oferind cercetătorilor posibilitatea de a-şi pune în valoare rezultatele prin apariţia lucrărilor în prestigioasa bază de date IEEE Xplore, lucrările fiind incluse și în baza de date ISI.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de