Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează pe 7 iunie „Marșul Absolvenților USV”, urmat de un concert al îndrăgitului artist Smiley


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează, săptămâna viitoare, cea de-a doua ediție a manifestării „Marșul Absolvenților USV”.

Absolvenții promoţiei 2018, de la studiile de licență și masterat, de la cele zece facultăți din cadrul USV, vor avea parte și de o festivitate de absolvire, un concert al unor trupe din universitate, dar și de un recital al îndrăgitului cântăreț Smiley.

Rectorul interimar al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a precizat, miercuri, într-o conferință de presă, că joi, 7 iunie a.c., începând cu ora 18.00, va avea loc „Marșul Absolvenților USV”, care se va desfășura pe traseul Universitate – esplanada Casei de Cultură, după care se va organiza festivitatea de absolvire, la care vor lua parte oficialități locale, profesori, părinți și prieteni, dar și invitați speciali.

Astfel, Mihai Dimian a menționat că invitatul special al evenimentului este un absolvent al USV, Răzvan Gîrmacea, care se încadrează în  ceea ce și-a propus universitatea să sprijine în acest an, respectiv creativitatea și antreprenoritatul.

„Și-a dezvoltat singur câteva firme, obținând și o finanțare externă de circa 50.000 de dolari, după care, după câțiva ani, ceea ce a dezvoltat a vândut unei firme din Hong Kong cu 500.000 de dolari”, a explicat prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

Precizăm că Răzvan Gîrmacea este absolvent al Facultății de Inginerie Electrică și Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, iar în 2017 a vândut unei companii din Hong Kong o platformă sofware pe care a fondat-o în 2013: Monitor Backlinks ( https://monitorbacklinks.com).

Platforma creată de Răzvan Gîrmacea reprezintă un instrument care ajută companiile să monitorizeze site-urile care pun link-uri către site-ul lor sau al competiţiei.

La „Marșul Absolvenților USV” sunt așteptați să participe circa 1.500 de absolvenți de la studiile de licență și aproximativ 600 – 700 de absolvenți de masterat.

(M. T.)


Intră acum și în grupul de