FOTO Marșul Absolvenților USV, o sărbătoare a tinereții și a bucuriei


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat, joi seara, „Marșul absolvenților USV”, o sărbătoare a tinereţii și a bucuriei cu și pentru cei care absolvă în acest an studiile universitare.

La cea de-a doua ediție a manifestării „Marșul Absolvenților USV” au luat parte sute de absolvenți, de la cele zece facultăți din cadrul USV, cadre didactice, oficialități locale, părinți, prieteni, dar și invitați speciali. Cu toții au pornit în marș cu multă voie bună, din Parcul Universității către Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde a avut loc Festivitatea de Absolvire, coloana fiind deschisă de tinerii studenți de la Poliție Locală.

Absolvenții promoției 2018 au mărșăluit îmbrăcăți în tricouri personalizate și robe, fluturând steaguri și pancarte pe care au trecut numele facultăților pe care le-au urmat, dar și însemnele USV.

Pentru a-și exprima bucuria la încheierea studiilor de licenţă şi masterat, studenții au strigat, au cântat, au fluierat și au scandat diferite lozinci reprezentative pentru specializările pe care le-au absolvit.

Ajunși pe Esplanada Casei de Cultură, studenții au fost felicitați și întâmpinați de organizatori, Festivitatea de Absolvire fiind deschisă prin intonarea imnului USV.

Ulterior, gazdele manifestării, Alina Andronic și Irineu Ionesi, redactori ai radioului Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Radio USV, i-au prezentat pe cei zece șefi de promoție de la fiecare facultate din cadrul USV. Este vorba despre Ingrid Roxana Roos, de la Facultatea de Drept și Științe Administrative, Daniel Ionașciuc, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, Maria Cătălina Tapalagă, de la Facultatea de Inginerie Alimentară, Alexandru Duduman, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Costică Lupașcu, de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, Marius Eduard Călin, de la Facultatea de Istorie și Geografie, Ana-Maria Antonesei, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Magda Virginia Sandu, de la Facultatea de Silvicultură, Nicoleta Gavriliuc, de la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, Andreea Victorița Ilisoi, de la Facultatea de Științe ale Educației.

Invitatul special al evenimentului a fost Răzvan Gîrmacea, student al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava între anii 2001-2005, absolvent al Facultății de Inginerie Electrică și Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, care în 2017 a vândut unei companii din Hong Kong o platformă sofware pe care a fondat-o în 2013: Monitor Backlinks ( https://monitorbacklinks.com). Valoarea tranzacției a fost de peste 500.000 de euro.

Potrivit USV, la concursul de admitere, Răzvan Gîrmacea a obținut o medie peste 9, iar pe parcursul anilor de studii s-a remarcat ca unul din studenții foarte buni, interesat de noutățile din domeniu, reușind să facă performanțe la disciplinele care îl pasionau. În acest sens, colegii de la FIESC își amintesc  de prestația lui la materiile Programare orientată spre obiecte și structuri de date, Tehnici de transmitere a informației, Rețele de calculatoare sau Sisteme inteligente. De asemenea, la proiectele de an, domnul Gîrmacea propunea întotdeauna soluții interesante. Proiectul de diplomă a avut  o tematică nouă pentru nivelul anului 2005, abordând un sistem interactiv pe Internet, sub îndrumarea științifică a doamnei prof.univ.dr.ing. Cristina Turcu.  Potrivit conducerii FIESC, comisia de Examen de diplomă a avut numai aprecieri maxime.

Activitatea antreprenorială a domului Gîrmacea a început în anul 2011, când a înființat un magazin online de jucării, pe care avea să îl vândă după doi ani. Ulterior, și-a dorit să creeze un produs care să îl propulseze către piața globală și pe care să îl poată îmbunătăți  în funcție de cererile acesteia. Așa s-a născut Monitor Backlinks, instrumentul care monitorizează link-urile către site-ul personal sau al competiției, informând asupra importanței acestora pentru îmbunătățirea poziției în Google. Domnul Gîrmacea a explicat că, în cazul piețelor competitive, aceste hyperlink-uri joacă un rol deosebit de important în creșterea vizibilității în spațiul virtual și situarea unui site pe prima pagină a căutării.

La finalul manifestării, studenții au cântat și au dansat timp de mai bine de o oră pe melodiile îndrăgitului cântăreț Smiley.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de