Rectorul interimar al USV, Mihai Dimian, mesaj adresat absolvenților instituției: Trebuie să știți că principala așteptare a angajatorilor în ceea ce vă privește este atitudinea voastră față de muncă. Este extrem de important să tratați viitorul loc de muncă cu maximum de seriozitate și dăruire


Intră acum și în grupul de

Rectorul interimar al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a transmis joi seara, în cadrul festivității de absolvire a promoției 2018, un mesaj de felicitare, dar și de încurajare a tinerilor.

Ceremonia de absolvire a promoției 2018 de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava s-a desfășurat pe esplanada Casei de Cultură, la eveniment participând, alături de studenți, profesori, părinți și prieteni, și prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

În discursul său, rectorul interimar al USV, Mihai Dimian, a ținut să menționeze că evenimentul organizat de universitatea suceveană se află la a doua ediție, festivitatea de absolvire fiind precedată de Marșul Absolvenților USV.

„Nu ne-am propus să impresionăm comunitatea prin eleganța robelor, ci prin hotărârea cu care acești tineri vor să schimbe în bine societatea în care trăim, punând în slujba acestui deziderat cunoștințele și experiențele dobândite pe parcursul anilor de studiu”, a spus Dimian.

El a arătat că în dilema actuală a învățământului superior, de a alege între o misiune orientată către piața muncii și o misiune generală, de pregătire a tinerilor pentru societate, pentru viață, pentru familie, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava le-a ales pe amândouă.

„Dragi absolvenți, vă mulțumesc că ați ales să vă petreceți cei mai frumoși ani ai vieții voastre la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și sper că veți fi alături de noi și în continuare, nu numai la studiile masterale sau doctorale, ci cu gândul și sufletul, pe parcursul întregii vieți deoarece încercăm să dezvoltăm la Suceava mai mult decât o instituție, o mare familie. Dincolo de cunoștințele și competențele pe care am încercat să vi le oferim, v-am dăruit și o parte din sufletul nostru, care pleacă astăzi (joi- n.r.) cu voi”, a menționat Dimian.

El a explicat că doar 20 la sută dintre tinerii generației actuale reușesc să absolve studiile, unii eșuând pe parcursul studiilor gimnaziale sau la trecerea de la gimnaziu la liceu, alții pe parcursul studiilor liceale sau la examenul de Bacalaureat, iar unii nu reușesc să facă față exigențelor impuse de studiile universitare.

Mihai Dimian le-a transmis tinerilor absolvenți ai USV să aibă curajul să își urmeze visurile, să nu rateze oportunitățile care se vor ivi, dar și să dea dovadă de responsabilitate în activitatea profesională pe care o vor urma.

„Trebuie să știți că principala așteptare a angajatorilor în ceea ce vă privește este atitudinea voastră față de muncă. Aveți acum șansa unui nou început, și chiar dacă ați fost mai mult sau mai puțin harnici pe perioada studiilor, este extrem de important să tratați viitorul loc de muncă cu maximum de seriozitate și dăruire. Fiți curajoși, fiți harnici și aveți încredere în voi înșivă că veți reuși”, le-a spus tinerilor absolvenți rectorul interimar al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

FOTO Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat, joi seara, „Marșul absolvenților USV”, o sărbătoare a tinereţii și a bucuriei cu și pentru cei care absolvă în acest an studiile universitare.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de