„Târgul de Sânziene” al meșterilor populari, în perioada 22-24 iunie, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 22 – 24 iunie a.c., pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” și Primăria Municipiului Suceava organizează o nouă ediție a „Târgului de Sânziene”. Programul expoziției cu vânzare este între orele 8.00-21.00.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 22 iunie a.c., la ora 11.00.

Sâmbătă, 23 iunie a.c., vor fi organizate diferite activități pentru copii. Începând cu ora 9.00 vor avea loc ateliere de lucru pe meșteșuguri: olărit, prelucrare lemn, țesut și tehnici de brodat, încondeiere ouă, confecționare păpuși, împletire coronițe din flori de sânziene. De la ora 17.00, Teatrul de păpuși al Centrului Cultural „Bucovina” va prezenta piesa „Fata moșului și fata babei” de Ion Creangă, de la ora 18.00 „Poveștile lui Creangă” în lectura lui Casian Balabasciuc, iar de la ora 19.00 vor fi jocuri din folclorul copiilor.

Duminică, 24 iunie a.c., de la ora 18.00, va avea loc spectacolul folcloric „La Târgul de Sânziene”, susținut de Călin Brăteanu, Constantin Irimia, Casian Balabasciuc, Vasile Ungureanu și grupurile folclorice „Dor”  – Moara, „Străjăncuța” – Straja, „Copchilele de la Calafindești” și Taraful „Obcina”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de