Expoziția „Magie în lumea seminţelor”, cu lucrări realizate de elevi cu deficienţe auditive, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava

Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava găzduiește, în perioada 22 iunie-22 iulie a.c., expoziţia temporară „Magie în lumea seminţelor”.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, la această manifestare muzeală, organizată de biolog dr. Oleniuc Florentina –Carmen, a participat şi colectivul profesoral al Liceului Tehnologie Special Bivolărie, cu lucrări artistice despre seminţe, realizate de elevi cu deficienţe auditive. De asemenea, pentru prima dată, s-a tradus un rezumat al expoziţiei despre seminţele plantelor cultivate, în limbaj mimico-gestual.

„În expoziţie se vor regăsi peste o sută de tipuri de seminţe, provenit doar de la plante cultivate, atât ierboase cât şi lemnoase, din ţară şi din străinătate. Vizitatorii vor găsi informaţii preţioase despre utilitatea seminţelor în alimentaţie şi în scop curativ, cât şi despre efectele lor nocive asupra activităţilor cotidiene umane”, au precizat reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 22 iunie 2018, la ora 10.00, în cadrul Muzeului de Ştiinţele Naturii.

(M.T.)

loading...