Suceava Air Show ar urma să se desfășoare în data de 4 august între orele 16-21 când nu sunt programate zboruri regulate sau charter


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava și Aeroportul Suceava își propun să organizeze în data de 4 august „Suceava-Air Show”, spectacolul aviatic care atrage numeroși spectatori.

Potrivit unui comunicat al CJ Suceava, pentru promovarea Aeroportului Suceava și a județului Suceava, se organizează anual mitingul aerian ,,Suceava Air Show”, care atrage de la an la an tot mai mulți participanți, cu un program interesant și interactiv, devenit unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din țară.

Pentru ediția a VII-a, din acest an, este propusă data de 4 august, între orele 16-21, interval de timp în care nu operează zboruri regulate sau charter, se arată în comunicat.

De menționat este că până în data de 20 iunie Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a procesat 145.105 pasageri din care 10.876 de pasageri fiind ucraineni și se estimează că până la sfârșitul anului 2018 vor fi înregistrați peste 300.000 de pasageri.   

În prezent, pe Aeroportul Suceava, operează curse regulate companiile TAROM și Wizz Air.

Compania TAROM operează zboruri zilnice spre București și a inclus de la începutul lunii iunie 4 zboruri suplimentare pe săptămână, în fiecare zi de marți, joi, vineri și duminică, iar compania Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra Luton, 5 zboruri săptămânale spre Milano Bergamo, 3 zboruri săptămânale spre Roma Ciampino și 2 curse directe spre Bologna.

De remarcat faptul că gradul de încărcare pentru fiecare din aceste curse este de peste 90%.

În ceea ce privește destinații de vacanță , din data de 28 mai funcționează șapte curse charter pe săptămână, din care pe destinația Antalya – 3 companii-Corendon Airlines – 3 iunie – 16 septembrie – în fiecare zi de duminică, AirBucharest – 28 Mai – 17 septembrie – în zilele de luni și vineri și AtlasGlobal – 1 iunie – 21 septembrie – în fiecare zi de vineri, iar pe destinația Bodrum – 4 iunie – 17 septembrie – în fiecare zi de luni și Zakynthos – 6 iunie – 25 septembrie – în fiecare zi de miercuri

Pasagerii care aleg zborurile charter de la Aeroportul Suceava vin din județele Vrancea, Bacău, Iași, Neamț, Mureș, Bistrița, Botoșani, Suceava.

„Preocuparea noastră este de a dezvolta Aeroportul, asigurarea condițiilor de siguranță si confort, promovarea Aeroportului pentru deschiderea de noi rute interne si externe”, se arată în comunicatul CJ Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de