Aeroportul Suceava anunță că demonstrațiile aeriene din cadrul Suceava-Air Show au fost suspendate și că va fi organizată o expoziție de avioane la sol ca urmare a accidentului de la Frătăuții Vechi


Intră acum și în grupul de

Aeroportul Suceava a anunțat, sâmbătă, că demonstrațiile aeriene prevăzute în spectacolul aviatic de sâmbătă au fost suspendate ca urmare a accidentului aviatic de la Frătăuții Vechi.

„Cu profund regret, vă aducem la cunoştință că în urma tragicului accident aviatic care a avut loc astăzi la Aerodromul Frătăuții Vechi, în timpul antrenamentelor pentru pregătirea Show-ului aviatic programat pentru astăzi, ne aflăm în situația de a suspenda demonstrațiile aeriene din cadrul evenimentului.Cu toate acestea, vă informăm că va avea loc o expoziție de avioane la sol”, se arată în mesajul Aeroportului Suceava.

Consiliul Județean Suceava și Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava urma să organizeze sâmbătă, între orele 16.00 – 21.00, cea de-a VII-a ediție a spectacolului aviatic Suceava Air Show 2018 care urma să reunească așii aviației, dar și parașutiști de elită.

 Urmau să prezinte acrobații aeriene Hawks of Romania, Iacării Acrobați sau pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobațiilor aeriene, piloții Asociației Bucovina Fly Club, precum și de ”tăticul elicopterelor” Ka-26, iar surpriza ediției din acest an trebuia să fie Formația ASALT cu un spectacol aviatic de excepție cu două aeronave de înaltă acrobație, SKYBOLT of Romania.

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, sâmbătă, în timpul unor zboruri de antrenament la aerodromul Frătuții Vechi.

Cele două aeronave s-au prăbușit în afara pistei.

Potrivit ISU Suceava, cei doi piloți de la manșă au rămas încarcerați, iar unul dintre ei a fost declarat decedat, iar celălalt pilot a fost extras din avion și stabilizat de către echipajele medicale și transportat cu elicopterul SMURD  la UPU Iași.


Intră acum și în grupul de