(Foto-Video)Prezență numeroasă la Sărbătoarea Muntelui în Masivul Rarău. Flutur: Unde mai frumos putem sărbători muntele decât având ca fundal Pietrele Doamnei?


Intră acum și în grupul de

Mii de persoane au fost prezente, duminică, la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

Manifestarea a fost deschisă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis salutul său celor prezenți la această sărbătoare.

„Noi avem obligația să sărbătorim și muntele, muntele care este atât de generos cu noi”, a spus Flutur.

El a întrebat retoric unde poate fi sărbătorit mai frumos muntele de în Munceii Rarăului, pe fundalul Pietrelor Doamnei.

„În frumoasa Bucovină avem o sărbătoare de excepție la final de august”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că această manifestare închide calendarul sărbătorilor din luna august dedicate diasporei, dar și celor de-acasă.

Flutur a mulțumit artiștilor prezenți, în special „Ansamblului folcloric „Plăieștii” din Chișinău  și celor din satele de munte care au venit aici.

Președintelel CJ Suceava le-a urat celor prezenți petrecere frumoasă și ședere plăcută în Bucovina.

„Sărbătoarea Muntelui” a debutat cu un spectacol extraordinar al Ansamblului folcloric „Plăieștii” din Chișinău și a continuat cu alte spectacole susținute de  Ansamblul folcloric „Baltagul” din Monor – Bistrița Năsău, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, dar și ansambluri folclorice tradiționale din zona de munte.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost organizat și un Târg al meșterilor populari, dar și o prezentare a produselor de stână.

Printre cei care au vizionat spectacolele s-au aflat parlamentarii liberali Angelica Fădor și Dumitru Mihalescul, vicepreședintele CJ Suceava Gheorghe Niță, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, dar și primari din zonele apropiate.(N.B.)


Intră acum și în grupul de