Vernisajul expoziției de fotografie „Căutându-l pe Eminescu”, duminică, pe esplanada Cetății de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Pe esplanada Cetății de Scaun a Sucevei  va avea loc duminică,  9 septembrie a.c., la ora 11:00, vernisajul expoziției de fotografie „Căutându-l pe Eminescu”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Clubului Fotografilor Suceveni, Memorialul Ipotești- Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, Fundația Județeană Pentru Tineret Botoșani și Consiliul Judetean Botoșani, în parteneriat cu Clubul Foto Focus Botoșani, Clubul Fotografilor Iași, Clubul Fotografilor Suceveni, Asociația Pasionaților de Fotografie Bacău au organizat cea de-a III-a ediție a taberei de artă fotografică intitulată „Căutându-l pe Eminescu”.

„În acesta tabără au fost invitați speciali de la firma Olympus, care au adus pentru testare un număr impresionant de aparate foto și obiective. Tot în cadrul taberei au fost și două zile de workshop ținute de Andrei Baciu și Mircea Bezergheanu, fotografi recunoscuți pe plan național și internațional. Andrei Baciu a susținut câteva discursuri inspiraționale (o viziune asupra fotografiei și puterea metaforică a fotografiei), iar Mircea Bezergheanu a prezentat posibilitățile tehnice inovatoare ale camerelor foto Olympus și fotografia de portret printr-un workshop practic, comunicând mult cu participații la workshop și fiind deschis pe tot parcursul taberei la întrebări”, a arătat sursa citată.

Astfel, 16 dintre participanți au fost selectați în ilustrarea taberei de fotografie. În urma selecției organizatorilor, după temele cerute de aceștia, a rezultat o expoziție de fotografie care va fi vernisată în fiecare dintre orașele care au cluburi foto participante: Bacău, Botoșani, Iași și Suceava.

Din Suceava, toți cei 4 participanți, membri ai Clubului Fotografilor Suceveni, respectiv Camelia Iordache, Lăcrămioara Georgeta Samson, Mihaela Oprișan și Nicoleta Manuela Andrian contribuie cu fotografii care vor ajunge atât în albumul final cât și în expoziție.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de