Directorul Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava despre primul turneu internaţional al trupei de teatru sucevene în Franţa: “A fost un turneu de nota 10”


Intră acum și în grupul de

Actorii Teatrulului municipal “Matei Vişniec” Suceava şi directorul instituţiei au împărtăşit, vineri, impresiile după primul turneu internaţional efectuat în Franţa,  în cadrul căruia au oferit publicului francez de la Paris, Laval şi Change spectacole după texte ale unor autori români.

Directorul Teatrului municipal “Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc, a declarat într-o conferinţă de presă că cea de a treia stagiune a instituţiei teatrale sucevene a fost deschisă cu o premieră a spectacolului “Pisici”, în regia lui Bobo Burlăcianu, în cadrul  turneului internaţional în Franţa.

Ea a spus că actorii Teatrului municipal “Matei Vişniec” Suceava au participat în prima decadă a lunii septembrie la primul turneu internaţional în Franţa, la invitaţia Institutului Cultural Român din Paris, cu prilejul sărbătoririi Zilei Limbii Române, dar şi la invitaţia municipalităţii şi teatrului din Laval.

Steiciuc a mai spus trei dintre reprezentaţii au avut loc în Sala Bizantină a Ambasadei României din Paris, iar alte două spectacole s-au jucat la Laval şi Change.

“Suntem în acest moment entuziasmaţi, proaspăt sosiţi din turneu, pentru că am fost extraordinar de bine primiţi. A fost un turneu de nota 10, iar la cele trei reprezentaţii, care au avut loc în Sala Bizantină a Ambasadei României din Paris, au fost prezenţi critici de teatru, regizori şi directori de teatru, directoarea Festivalului internaţional al francofoniilor de la Limoges, Marie-Agnès Sevestre, dar şi doi directori de teatru de la Avignon, foarte mulţi regizori şi directori de teatru din Paris, nume pe care Suceava le cunoaşte din anii trecuţi”, a subliniat Steiciuc.

Directorul Teatrului municipal “Matei Vişniec” Suceava a menţionat că deşi trupa de actori este tânără, instituţia teatrală suceveană fiind înfiinţată de doar trei ani, s-a bucurat de un succes „formidabil” în acest turneu din Franţa.

Ea a menţionat că la unul dintre spectacolele susţinute la Ambasada României din Paris a participat şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

Vorbind despre reprezentaţiile susţinute la Laval, Steiciuc a precizat că actorii au avut şansa de a întâlni o comunitate de români foarte mare, dornică să vadă spectacole româneşti.

Actorii Teatrului municipal “Matei Vişniec” Suceava participanţi la turneul internaţional din Franţa consideră că a fost o experienţă de neuitat, unii dintre ei fiind la prima lor vizită în Franţa, alţii la prima ieşire din ţară, că au simţit o energie pozitivă şi multă căldură din partea publicului, iar pe lângă emoţiile fireşti ale profesiei lor, au avut şansa să cunoască oameni şi locuri noi, să ia contact cu cultura franceză.

Ei şi-au exprimat speranţa că vor putea reveni în Franţa cu noi spectacole.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de