Ediție specială a săptămânalului Jupânu` dedicată Unirii Bucovinei cu Țara a fost lansată la Muzeul de Istorie din Suceava în prezența unui numeros public. Sorin Avram:Am încercat să facem ceva deosebit pentru marcarea acestui eveniment


Intră acum și în grupul de

O ediţie specială a săptămânalului Jupânu`, intitulată „Jupânii”, care este dedicată Unirii Bucovinei cu Ţara, a fost lansată, luni, la Muzeul de Istorie din Suceava, în prezenţa unui numeros public format din reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, parlamentari suceveni, universitari suceveni, reprezentanţi ai unor instituţii publice, dar şi ai mass-mediei sucevene etc.

Redactorul şef al săptămânalului Jupânu`, jurnalistul Sorin Avram, a declarat că această ediţie specială a fost realizată în colaborare cu Muzeul Bucovinei arătând că presa reprezintă “un segment important al societăţii” şi că, aşa cum reprezentanţii instituţiilor de stat au organizat şi organizează manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, s-a gândit că ar fi bine ca şi cineva din mass-media suceveană să încerce „să facă ceva deosebit” pentru marcarea acestui eveniment.

“Asta a fost încercarea noastră, ideea de a face o lansare acestei ediţii speciale, Jupânii, i-a aparţinut domnului Ursu, nici nu m-aş fi gândit la aşa ceva, însă totuşi, fiind vorba de ceva deosebit, am fost de acord cu domnul Ursu”, a spus Sorin Avram.

El le-a mulţumit tuturor celor prezenţi că au dat curs invitaţiei de a participa la lansarea ediţiei speciale a acestei publicaţii.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că săptămânalul „de largă inspiraţie judeţeană”, Jupânu`, trezeşte cu periodicitate o oarecare “emoţie” politicienilor, reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate, întrucât realizează “o radiografie a vieţii politice, sociale judeţene, cu spirit critic şi umor”.

“Având în vedere că publicaţia dumneavoastră are 17 ani de existenţă, iar astăzi este practic al 877 –lea număr al publicaţiei, putem spune, în varianta optimistă a prefectului Sucevei, că cei care au un cuvânt de spus în comunitatea suceveană sunt în mare parte şi inteligenţi şi au şi simţ al umorului. Pe de altă parte, dacă ar trebui să privim acest spirit critic al publicaţiei dumneavoastră ca o provocare, eu aşa o văd personal, ca o provocare în ceea ce priveşte spiritul autocritic pe care trebuie să îl avem fiecare dintre noi, consider că Jupânu`, în continuare, îşi va putea duce misiunea cu succes”, a spus Adomnicăi.

 La rândul său,   preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur l-a felicitat pe redactorul şef al săptămânalului Jupânu pentru iniţiativa de a tipări o ediţie specială a publicaţiei dedicată Unirii Bucovinei cu Ţara.

“Mă bucur că putem să găzduim aşa un eveniment de frumos. Ce-i drept, noi încă tragem tare să vă umplem paginile, ce v-aţi face fără noi? Noi lucrăm aici cu normă întreagă, dar ca subiecţi, destul de des. Dincolo de asta, vreau să omagiez şi eu spiritul prin care abordează ştirile acest săptămânal, Jupânu, care te şi urzică, te face să şi zâmbeşti, sigur, când citeşti despre alţii, nu când citeşti despre tine, dar are rolul de a te îndrepta şi noi avem nevoie de zâmbete, slavă Domnului! Uneori, nu găseşti limbaj politic pentru a-i spune cuiva ceva, dar voi îl găsiţi mult mai bine aici, sub o formă sau alta, are şi un rol de îndreptare în foarte bună măsură”, a spus Flutur .

 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, l-a felicitat pe jurnalistul Sorin Avram pentru organizarea evenimentului, care se adaugă manifestărilor organizate de autorităţile locale şi judeţene pentru marcarea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.

El a reamintit că municipalitatea va decerna, miercuri, la Statuia domnitorului Ştefan cel Mare, 28 de titluri de cetăţeni ai Centenarului.

Printre cei care au mai luat cuvântul s-au numărat preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deputatul ALDE Alexandru Băişanu şi rectorul Universităţii”Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa.

În sală s-au aflat pe lângă ziariști și reprezentanți ai diverselor instituții din județ, dar și parlamentari între care deputatul PNL Ioan Bălan, senatorul Virginel Iordache, fostul președinte al PSD Suceava, Gavril Mârza, consilieri locali și județeni,

(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de