Elevi ai Școlii Gimnaziale din Vatra Moldoviței vor susține activitatea „La langue française en fête”, la Biroul Francez din Suceava

Biroul Francez anunță că miercuri, 27 februarie 2019, la ora 17:00, are loc activitatea săptămânală dedicată francofonilor și francofililor suceveni, „Le français, c’est facile!”.

Potrivit organizatorilor, la această nouă întâlnire cu limba franceză, copiii vor aborda vocabularul necesar prezentării anotimpurilor, fiind ghidați de dna lector univ. dr. Mariana Șovea și de lectorul de limbă franceză, Maxence Caron. Printre activitățile propuse se vor număra jocurile, cântecele, fișele de colorat, dar și alte activități-surpriză pregătite de cei doi organizatori.

În partea a doua a după-amiezei francofone, elevii Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței, îndrumați de dna prof. M. Georgeta Colban, pasionați de limba franceză, vor susține activitatea intitulată „La langue française en fête”.

Ei vor încerca să demonstreze că „studiul limbilor străine este o premisă a educației moderne, o condiție a  multiculturalismului european, că fiecare limbă nouă cunoscută reprezintă o posibilitate de comunicare și o modalitate de cunoaștere și înțelegere multiculturală, limba vorbită fiind, de  fapt, o parte integrantă a identității și bagajului cultural al unei persoane”.

Intrarea este liberă.

(M.T.)