Zeci de suceveni au scandat: ”În democrație, hoții stau la pușcărie!” sau „Justiție, nu corupție!” Ei au ieșit în stradă pentru susținerea magistraților care protestează față de modificarea legilor justiției.

Zeci de suceveni au ieșit duminică seara în stradă în susținerea magistraților care au declanșat proteste față de modificarea legilor justiției prin OUG 7/2019.

Protestatarii consideră că modificările aduse legilor justiției au ca scop slăbirea sistemului de justiție din țară.

Ei au scandat „În democrație, hoții stau la pușcărie!”, „Justiție, nu corupție!” sau „ALDE și PSD, aceeași mizerie!”.

,,Este din nou nevoie de noi TOȚI pentru a ieși să apărăm justiția. Controlul politic asupra magistraților înseamnă sfârșitul statului de drept în România. Nu avem de gând să renunțam la lupta de a apăra justiția și nici nu vrem sa fim încă o generație de sacrificiu. Te așteptăm să continuăm lupta”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Reamintim că vineri, Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a decis să se solidarizeaze cu acțiunile de protest declanșate în țară de colegii magistrați și că respinge modificările legislative prin OUG 7/2019.

În urma votului exprimat, în unanimitate, s-a stabilit că Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava respinge modificările legislative menţionate şi se solidarizează cu acţiunile de protest declanşate în ţară de colegii magistraţi.

Mai mult, se precizează că tot în unanimitate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a decis să solicite tuturor factorilor decizionali implicaţi în procesul legislativ respectarea Constituţiei României în cadrul procesului de legiferare prin intermediul emiterii ordonanţelor de urgenţă şi respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, G.R.E.C.O. şi M.C.V., ca standarde minime obligatorii pentru organizarea şi funcţionarea unui stat de drept.

Tot vineri, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a decis declanșarea acțiunii de protest față de OUG 7/2019 și solicită tuturor factorilor decizionali implicaţi în procesul legislativ să respecte Constituţia României în cadrul procesului de legiferare prin intermediul emiterii ordonanţelor de urgenţă și să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia, G.R.E.C.O. şi M.C.V., ca standarde minime obligatorii pentru organizarea şi funcţionarea unui stat de drept.(T.B.)