„Ora poveștilor”, în fiecare joi, la Biblioteca Bucovinei

Managerul Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, Gabriel Cărăbuș, a anunțat, marți, că în fiecare joi a săptămânii, de la ora 13.30, la Secția de împrumut pentru copii, se va desfășura „Ora poveștilor”.

„Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” urmăreşte în permanență creşterea gradului de interacţiune cu publicul său ţintă prin oferirea unor servicii sau programe gratuite cu adresabilitate directă”, a spus Cărăbuș.

El a precizat că „Ora Poveștilor” este un program desfășurat în parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava ce urmărește să trezească în sufletele avide de cunoaștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.

„Pentru copii, dezvoltarea unei bune competenţe de lectură este esenţială, iar accesul liber la lectură şi, pe această bază, la informare şi cunoaştere, se impune în societatea modernă ca unul dintre drepturile fundamentale ale copilului. Copilăria, adolescenţa şi post-adolescenţa sunt perioade optime ale învăţării, iar copilul-cititor de azi va deveni adultul-cititor de mâine”, a menționat managerul Bibliotecii Bucovinei.