Evenimente importante din istoria națională, istoria Bucovinei și a silviculturii bucovinene, evidențiate pe o rondea de stejar de 165 ani expusă la USV


Intră acum și în grupul de

Odată cu începerea celui de al doilea semestru al anului universitar 2018-2019, Facultatea de Silvicultură a pregătit pentru studenții universității un mod interesant de evidențiere a unor evenimente importante din istoria națională, istoria Bucovinei și a silviculturii bucovinene pe o rondea de stejar de 165 ani.

Potrivit reprezentanților USV, masiva rondea a fost oferită facultății de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”.

Ulterior aceasta a fost prelucrată în cadrul Laboratorului de Biometrie Forestieră din cadrul Facultății de Silvicultură, de Andrei Mursa și Ilarie Leșan, cu sprijinul material oferit de Societatea pentru Silvicultură și Mediu.

„S-a reușit astfel imobilizarea rondelei și a inelelor contemporane cu multe din evenimentele importante ale istoriei noastre în rășină epoxidică”, a precizat sursa citată.

Rondeaua este expusă în holul mare al corpului E al universității, fiind însoțită de un panou informativ care conține date semnificative pentru trecutul țării și regiunii.


Intră acum și în grupul de