Un nou curs de franceză pentru copii, miercuri, la Biroul Francez din Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară (CRU) Suceava organizează miercuri, 13 martie a.c., la ora 17:00, un nou curs de limba franceză destinat celor mai tineri suceveni.

Potrivit reprezentanților Biroului Francez, dna lector univ. dr. Mariana Șovea și lectorul de franceză Maxence Caron vor repeta lexicul referitor la casă și vor continua cu obiectele din diferitele camere, introduse cu ajutorul structurilor specifice. Echipa de profesori a pregătit și de această dată activități variate, care să îi motiveze pe micii francofoni să comunice cât mai mult în limba franceză.

La ora 18:00, sub genericul „La francophonie aux yeux des ados”, elevii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, ai Colegiului „Vasile Lovinescu” Fălticeni și ai Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava se vor reuni pentru a aduce un omagiu limbii franceze și Francofoniei.

Tinerii, coordonați de dnele profesoare Mihaela Șerban, Corina Baida, Loredana Gaspar, Oana Fodor, Mihaela Pînzariu și Aura Mihoc, vor cânta, recita și interpreta scenete pentru a marca apartenența la valorile promovate de francofonie. Momentele artistice vor fi completate de prezentări ale personalitaților române care ne-au reprezentat în lume : C. Brâncuși, T. Tzara sau G. Enescu.

„Vă invităm să savurați aceste momente pregătite cu profesionalism pentru dumneavoastră”, a menționat sursa citată.

Intrarea este liberă.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de