Fostul șef al Biroului Național de Turism al României din Austria, Simion Giurcă, va susține prelegerea „Ce fel de destinație vrem noi să fim?”, la USV

Fostul șef al Biroului Național de Turism al României din Austria, Simion Giurcă, va susține miercuri, 17 aprilie a.c., începând cu ora 16.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, prelegerea „Ce fel de destinație vrem noi să fim?”.

Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse și Cercetare în Turism din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și sunt așteptați să participe specialiștii din domeniul turismului, precum și publicul larg.

Simion Giurcă, secretar general al „Corps Touristique Austria”, a fost medaliat în anul 2014 cu Medalia de Onoare a orașului Viena, Cavaler al Ordinului Național pentru Merit al României și decorat cu „Goldenen Verdienstzeichens der Republik Österreich” de către Președintele Austriei.

Economist de profesie, cu o vastă experiență în domeniul turismului internațional, Simion Giurcă este managerul departamentului pentru turism din cadrul Asociației „Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, după ce, timp de 24 de ani, a fost Șeful Biroului Național de Turism al României din Austria.

Pentru activitatea depusă în Viena a fost desemnat, de mai multe ori, de către un juriu format din profesioniști și jurnaliști de la editura Mucha, cel mai bun șef de birou străin dintre cei peste 40 de reprezentanți, care activează pe piața austriacă.

În prezent, Simion Giurcă este lector la programul de master din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică Planning of New Tourism Products and Destination Management de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

(M.T.)