Expoziţia “Între Artă şi Memorie” a artistului plastic Radu Bercea va fi vernisată, miercuri, la Muzeul de Istorie Suceava


Intră acum și în grupul de

Expoziţia “Între Artă şi Memorie” a artistului plastic Radu Bercea, ce cuprinde 31 de lucrări de pictură şi grafică, va fi vernisată, miercuri, la ora 14,30, la Muzeul de Istorie Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al Muzeului Bucovinei din Suceava, expoziția este dedicată liceenilor, studenților, tinerilor, în general, care prin intermediul lucrărilor semnate de  artistul plastic humorean au posibilitatea să cunoască “istoria unui destin, a unui pictor și grafician care a trăit timp de 5 ani ororile regimului comunist”.

 “Radu Bercea – Între Artă și Memorie este o expoziție care redă în tocmai crâmpeie întunecate, tulburătoare din locurile de detenție pe unde a trecut autorul. Cele două culori pe care artistul le-a folosit, roșu și negru, subliniază martiriul și teroarea gulagului comunist”, se arată în comunicatul de presă al Muzeului Bucovinei din Suceava.

De menţionat este că artistul plastic Radu Bercea , fost deţinut politic în perioada 1959-1964, a realizat începând cu anul 2002 mai multe lucrări de pictură şi grafică în care prezintă, cu ajutorul imaginilor sugestive, momente trăite în timpul detenţiei sale.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de