Spectacol folcloric și olimpiadă de meșteșuguri, la Iulius Mall Suceava

Muzica populară și dansurile tradiționale vor face spectacol, sâmbătă, pe 11 mai 2019, la Iulius Mall Suceava,  într-un spectacol oferit de copii talentați și pasionați de tradițiile românești. Iar cei cu spirit creativ își vor putea exersa îndemânarea la îndrăgitele ateliere tematice.

Sâmbătă va fi o zi în care voia bună și activitățile recreative vor îmbogăți timpul petrecut la Iulius Mall Suceava. De la ora 9.00, la etaj se vor desfăşura două evenimente care vizează păstrarea tradițiilor și obiceiurilor românești: Concursul Județean de Folclor „Tezaur Folcloric Bucovinean” și „Olimpiada Meșteșugurilor Artistice Bucovinene”, etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Meșteșugurilor Artistice Tradiționale. Cu acest prilej, aproximativ 500 de elevi de la 36 școli din 24 de localități ale județului Suceava vor urca pe scena din zona food court și vor impresiona publicul cu talentul și dăruirea lor, prin cântece și dansuri folclorice.

În același timp, mici artizani își vor expune lucrările în stil tradițional. Obiecte cusute, țesute și brodate, articole de port popular și podoabe tradiționale, măști și păpuși, ouă încondeiate, piese din lemn sculptat, icoane pe lemn și sticlă sunt doar o parte dintre meșteșugurile pe care le vor prezenta elevii cu măiestrie și dedicare față de tradiție. Ambele evenimente sunt organizate de Palatul Copiilor Suceava, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Suceava

Pentru prichindei continuă seria atelierelor de creație, atât de apreciate de cei mici, dar și de părinți. Tot sâmbătă, de la orele 14.00 și 15.00, specialiștii Creativ & Deco îi așteaptă în zona magazinelor pentru copii, pentru a da startul unor noi sesiuni de distracție, îndemânare și imaginație. În această săptămână, năzdrăvanii vor realiza brelocuri. Toate materialele necesare sunt oferite de Iulius Mall Suceava, iar la final, ștrengarii vor lua creațiile acasă. Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face în ziua desfășurării atelierelor, la Centrul Info.