„Curcubee înaripate”, Expoziție-omagiu adusă profesorilor entomologi Constantin Pisică-Donose și Ioan Nemeș la Muzeul de Științele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei anunță că, în perioada 15 mai-15 septembrie 2019, la Muzeul de Științele Naturii, este deschisă vizitării expoziția temporară intitulată Curcubee înaripate.

   Expoziția aduce un omagiu profesorilor entomologi Constantin Pisică-Donose și Ioan Nemeș la aproximativ zece ani de la trecerea lor la cele veșnice.

   Materialul entomologic expus publicului vizitator cuprinde 24 insectare cu fasmide și fluturi exotici și autohnoni, colectați și achiziționați de profesorul Ioan Nemeș, totalizând 679 exemplare și, alte zece insectare cu lepidoptere și coleoptere din Patrimoniul entomologic al Muzeului de Științele Naturii.

   Colecția profesorului Ioan Nemeș, aflată în Patrimoniul entomologic al Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi- coorganizatorul acestei expoziții omagiale, conține aproximativ 250.000 de exemplare de fluturi (molii-sfinx, molii-lună, fluturi dulci, fluturi toxici) aduși din Madagascar, Brazilia, Papua Noua Guinee, America de Nord, Mexic.


Intră acum și în grupul de