Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită, duminică, la Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindei, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindeni va derula proiecte în șapte comunități istorice românești, în perioada 24 mai- 02 iunie 2019. Evenimentele se vor desfășura cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, instituită prin art. 10 din Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni.

La Cernăuți, Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită în  26 mai 2019   

Proiectul se va implementa în parteneriat cu Centrul Bucovinean Independent de Cercetări Actuale și Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia „Dacia”.  Acțiunea este sprijinita de Uniunea societăților românești pentru integrare europeană din Regiunea Cernăuți, de Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina”, și de Consulatul General al României în Cernăuţi.

Evenimentul va începe la ora 14:00  printr-o conferință ce se va desfășura în sala de protocol a restaurantului Palazzo din Cernăuți. Aici se vor susține prelegeri pe teme care abordează viața românilor din Regiunea Cernăuți, dar și a românilor din Transcarpatia, întrucât acțiunea este gândită în colaborare cu domnul Ion Botoș, președintele Uniunii Regionale a Românilor din Transcarpatia „Dacia”, care conduce delegația etnicilor români din Apșa de Jos. Programul artistic al evenimentului va consta în susținerea unui recital de poezie românească, a unui program de dans susținut de „Mugurelul”- colectivul de dansuri populare al Casei de Cultură din Pătrăuții de Jos, a unui moment artistic susținut de colectivul de copii de la Casa de Cultură din satul Mahala, și a unui moment muzical deosebit, interpretat de Corala „Anastasia” a Bisericii din Ciudei. La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai mediului asociativ, ai adminstrației locale, profesori, preoți, oameni preocupați de cultură și învățământ.


Intră acum și în grupul de