O pictură realizată de artistul plastic sucevean Paula Șalar pentru proiectul artistic „Eyes of Miles Davis”, oferită lui Eric Gales care a concertat la Suceava în cadrul Suceava Blues Festival


Intră acum și în grupul de

Artistul plastic sucevean Paula Șalar a oferit o pictură realizată în cadrul proiectului artistic „Eyes of Miles Davis” la care lucrează de trei ani lui Eric Gales care a concertat la Suceava în cadrul Suceava Blues Festival.

Ea a spus că invitați anul acesta la Suceava Blues Festival „Fani Adumitroaie”, Robbern Ford și Eric Gales,  au reușit să creeze o conexiune aparte cu publicul prezent în serile de joi și vineri.

Artisul sucevean a apreciat că festivalul de blues de la Suceava crește de la an la an prin calitatea muzicienilor care concertează pentru un public din ce în ce mai larg și din ce în ce mai avizat, din România, precum și din alte țări europene, care au venit în mod special pentru capetele de afiș- muzicieni recunoscuți și apreciați cu numeroase premii în marea industrie musicala de blues, jazz.

Ea a arătat că Robben Ford a reconfirmat prin prestația să înalta, că marii și adevărații muzicieni dăruiesc muzica lor, cu intensitate, publicului în fiecare loc unde concertează amintind că pe parcursul traiectoriei sale artistice a avut marea întâlnire, respectiv colaborarea cu Miles Davis, de care povestește mereu entuziasmat în interviurile sale.

Mai mult, artistul sucevean a catalogat drept „fantastic de inspirată și ardentă” prestația artistică, precum și energia debordantă a lui Eric Gales un alt mare nume al muzicii americane, în concertul din a două seară a festivalului care a creat o conexiune intensă cu publicul prezent.

„Generos și firesc în manifestare, că mai toți marii artiști, a dăruit fiecare piesă, în vibrații, intensități și nuanțe unice, pe care chitara sa le-a creat și la care publicul prezent a răspuns cu amplificate aprecieri”, a spus Paula Șalar care a adăugat că ceea ce Eric Gales a și formulat în timpul concertului este că adevărata muzică aduce oamenii împreună.

„Am avut minunata bucurie să comunic cu Eric, cel supranumit “ The God Gifted Guitarist”, împărtășindu-i ceea ce simt și cred cu adevărat, că întâlnirea să cu România în acest context, pe acest pământ atât de binecuvântat de Tatăl Nostru nu e întâmplătoare. Reacția a fost uluitoare din partea lui, a fost foarte încântat, că și cum ar fi primit o confirmare a ceva ce el însuși simțise. A formulat și în timpul concertului că e sigur că va reveni în România și că trăiește deplin sentimentul de a a fi împreună cu publicul prezent”, a menționat artistul sucevean.

Totodată, ea a spus că Eirc Gales a primit iubirea oamenilor și a primit un mic dar din România, un portret dedicat geniului Miles Davis, o pictură pe care a realizat-o pentru grandiosul proiect artistic la care lucrează în ultimii trei  ani, respectiv Expoziția “ EYES OF MILES DAVIS”.

„Chipul, surâsul său și generoasele sale aprecieri au fost de ajuns să înțeleg că nu va uita această seară și acest prim concert din Suceava- România”, a spus Paula Șalar care a amintit că Eric Gales a fost apreciat în acest an cu distincția “ BLUES MUSIC AWARD FOR BLUES ROCK ARTIST OF THE YEAR.” (N.B.)


Intră acum și în grupul de