Festivalului Internațional de Folclor „Friedrich Schwartz” se va desfășura la Suceava în perioada 25-27 iulie


Intră acum și în grupul de

La Suceava se va desfășura în perioada 25-27 iulie a.c., cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Friedrich Schwartz”, care va reuni circa 200 de artiști din România, Ucraina și Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală ”Friedrich Schwartz”, Primăria și Consiliul Local Suceava care va aloca suma de 30.000 de lei pentru aceste manifestări.

Potrivit organizatorilor, festivalul își propune cunoașterea, păstrarea și promovarea folclorului autentic, revigorarea tradiției cântecului și dansului popular, ca spectacol artistic în diverse contexte culturale, cât și ca fapt de viață folclorică a comunității.

La festival vor participa 200 persoane, tineri interpreți, concurenți,  artiști consacrați, din municipiul  și din țară, respectiv Suceava, Iași, Botoșani, Bacău, Cluj, dar și din străinătate,  Republica Moldova și Ucraina.

„Dorința noastră este aceea de a duce mai departe, an de an, acest festival, care să devină o tradiție la nivel local, astfel încât să putem oferi cetățenilor municipiului nostru, dar  și turiștilor care poposesc în orașul nostru, educația culturală atât de necesară unui popor, de a promova diversitatea regională și națională, dreptul fundamental la libertatea de expresie, circulația ideilor și oamenilor, crearea unei conviețuiri pașnice  și promovarea unei cetățenii europene active”, precizează organizatorii.(T.B.)


Intră acum și în grupul de