Artistul sucevean Constantin Severin, singurul român care a expus în cadrul proiectului internaţional “Corpuri Rotitoare”


Intră acum și în grupul de

Expoziţia internaţională de artă conceptuală, în care calitatea şi originalitatea ideii diminuează importanţa formei, a fost vernisată online, vineri, la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”. Manifestarea a fost prezentată de artiştii suceveni Constantin Severin, Dan Jauca, Simona Mera şi Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii Bucovinei.

Expoziţia “Corpuri rotitoare” face parte dintr-un proiect internaţional, la care participă artişti din 19 ţări ale lumii, printre care se numără şi artistul sucevean Constantin Severin, singurul artist din România care a fost selectat pentru a participa la acest eveniment expoziţional multicultural.

Constantin Severin este de părere că a fost selectat de artista americană Mary Corey March “printr-o coincidenţă magică, datorită dragostei ei pentru Mircea Eliade”. “Îmi dezvolt propriul concept, expresionism arhetipal, pe care l-am conceput şi dezvoltat de-a lungul timpului”, a declarat artistul pentru NewsBucovina.

Datorită artistului sucevean, România a reuşit, şi de această dată, să facă parte din harta acestui proiect global, care şi-a propus să promoveze arta prin intermediul internetului, reuşind să reunească expozanţi care aparţin unor medii şi culturi diferite, creând astfel o inedită colecţie de idei, concepte şi forme.


Intră acum și în grupul de