„Studenţii” înfruntă Krems, cu calificarea pe masă (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – Unionhandballklub Krems, sâmbătă, ora 18, sala LPS

La adăpostul avantajului de trei goluri obţinut în urmă cu o săptămână în Austria, echipa locală de handbal încearcă să obţină sâmbătă calificarea în semifinalele Cupei Challenge, fapt care ar reprezenta o premieră absolută pentru o echipă de club suceveană. Cu infermeria plină, Bibirig, Chiruţ, Dospinescu şi Ignat fiind răciţi şi cu cu pivotul Tcaciuc şi extrema Mitrea cu şanse aproape nule de a fi pe teren, „studenţii” sunt gata să lupte pentru o performanţă unică.

Mitrea şi Tcaciuc nu vor juca!

Înaintea returului cu Krems, clubul sucevean se confruntă cu serioase probleme medicale. Gripa a făcut ravagii în vestiarul „studenţilor”, ultima victimă fiind veteranul Leonard Bibirig care nu s-a antrenat joi seară şi prezenţa sa la meciul de sâmbătă este pusă sub semnul întrebării. În afară de Bibirig, alţi trei jucători, Chiruţ, Dospinescu şi Ignat sunt răciţi, iar stafful medical face eforturi uriaşe pentru ca aceştia să fie recuperaţi în timp util. Dacă pentru cei patru jucători răciţi se fac eforturi pentru a putea juca sâmbătă cu Krems, oficialii suceveni ştiu sigur că nu vor putea conta în partida cu UHK Krems pe serviciile extremei Adi Mitrea şi a pivotului Ioan Tcaciuc, care nu şi-au revenit după accidentările suferite în partida tur din Austria. Adi Mitrea a suferit o întindere la muşchii intercostali şi a evoluat foarte puţin în jocul cu Steaua, iar problemele medicale ale lui Tcaciuc par a fi foarte serioase.

Krems joacă bine în deplasare

În ciuda faptului că au câştigat la o diferenţă de 3 goluri în Austria, scor 29-26, handbaliştii suceveni nu se pot considera deja calificaţi. Pe lângă indisponibilităţile din lot şi oboseala acumulată după numeroasele jocuri disputate în ultima perioadă, „studenţii” mai au un motiv de îngrijorare. În Cupa Challenge, adversara Unionhandballklub Krems a avut evoluţii bune în deplasare. Elocventă în acest fel este calificarea austriecilor în sferturile de finală după o dublă manşă cu Dinamo Poltava. Învinşi pe teren propriu, 25-26, elevii lui Ştefan Szilagy au câştigat returul din Ucraina, scor 32-26, reuşind accederea în „sferturi” pe teren străin.

„Va fi un meci extrem de greu. Mai greu decât ne putem imagina. I-am văzut pe austrieci în meciul de la ei şi sunt convins că nu vor renunţa uşor la ideea calificării dar noi trebuie să ne mobilizăm exemplar şi să reuşim să ne impunem prin armele noastre caracteristice. Va fi extrem de important să reuşim să impunem un ritm pe care să-l menţinem pe întreaga durată a meciului. Doar aşa avem şanse să ne impunem şi să ne calificăm”, a explicat Petru Ghervan.

Austriecii au ajuns vineri seară la Suceava

Partida din sala LPS se va disputa într-o sală arhiplină, biletele pentru jocul de sâmbătă fiind epuizate încă de marţi. Oficialii suceveni mizează pe sprijinul publicului care, nu de puţine ori a fost entuziast şi i-a purtat pe jucători spre victorie. Pe teren propriu, în Cupa Challenge, CS Universitatea este invincibilă, în sala LPS pierzând atât italienii de la Bologna United cât şi portughezii de la Sao Bernardo. Delegaţia austriacă a ajuns vineri seară în jurul orei 22 la Suceava, iar sâmbătă dimineaţă, elevii antrenaţi de Ştefan Szilagy vor susţine antrenamentul oficial. Meciul dintre CS Universitatea Suceava şi UHK Krems va fi televizat pe canalul local TV Plus precum pe TVR 3. Întâlnirea va fi condusă de o brigadă de arbitri din Ucraina, formată din Taras Kouz şi Viktor Zhoba, delegatul din partea EHF fiind grecul Panagiotis Antonopoulos.


Intră acum și în grupul de