Autorități din Suceava și Republica Moldova, la un ceremonial la Statuia lui Ștefan cel Mare la 515 ani de la moartea domnitorului. Primarul Ion Lungu a fost decorat cu insigna de aur a Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Autorități sucevene, dar și din Republica Moldova, au participat, marți dimineața, la Statuia lui Ștefan cel Mare, la un ceremonial religios și militar la 515 ani de la moartea domnitorului.

Primarul Ion Lungu a declarat că dorește ca din acest an să fie începută o tradiție ca în ziua de 2 iulie să se depună la statuia lui Ștefan cel Mare de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei coroane de flori  în semn de respect pentru cel mai mare român din toate timpurile.

La manifestări au participat, alături de primarul Ion Lungu, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc, viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache, iar din Republica Moldova a fost prezentă o delegație din orașul Soroca, în frunte cu primarul Victor Său, Brigada Poliției Speciale din Chișinău, dar și reprezentanți  ai Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt” în frunte cu președintele asociației Andrei Batereanu.

De menționat este că în semn de recunoștință pentru afirmare identității naționale și a unității de neam a românilor din România, Ucraina și Republica Moldova, Ion Lungu a fost decorat cu insigna de gradul I, aur, a Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Batereanu a spus că această distincție a fost acordată „în semn de mare apreciere celui care ține scaunul lui Ștefan cel Mare  și Sfânt”

La rândul său, primarul Ion Lungu, a oferit președintelui acestei asociații Diploma aniversară a Cetății de Scaun a Sucevei.

Voievodul Ștefan cel Mare, comemorat de oficialitățile sucevene la Cetatea de Scaun a Sucevei

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 1. Juli 2019

Ceremonia s-a încheiat cu depuneri de coroane și jerbe de flori la statuia domnitorului.


Intră acum și în grupul de