Drumul Via Transilvanica va fi inaugurat în județul Suceava în 22 iulie, la Mănăstirea Putna, unde va fi montată, simbolic, prima bornă kilometrică. Traseul turistic de pelerinaj de 1000 de kilometri pornește de la Putna și se încheie la Drobeta Turnu Severin

Drumul Via Transilvanica din județul Suceava, va fi inaugurat, oficial, în 22 iulie, la Mănăstirea Putna, unde va fi montată simbolic, prima bornă kilometrică.

Asociația Tășuleasa Social care a inițiat acest proiect consideră că mănăstirea Putna are o semnificaţie istorică și culturală deosebită pentru România și Via Transilvanica și de aceea dorește să marcheze în mod festiv finalizarea lucrărilor traseului în județul Suceava.

Via Transilvanica, inaugurat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de 1000 kilometri care pornește de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta-Turnu Severin.

Scopul proiectului este să pună în valoare bogăţiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunităţile locale cât și cu ecou internaţional.

Fiind un traseu public, drumul este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare.

Via Transilvanica străbate zece judeţe, zone de mare importanţă culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în țara noastră, arată inițiatorii proiectului.

La festiviatate este așteptat să participe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, directorul general Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, dar și actorul Marcel Iureș, precum și autorități județene și locale, precizează președintele Tășuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu. (N.B.)