Expoziţia de grafică şi pictură “Victor Brauner”, vernisată în prezenţa ministrului Turismului


Intră acum și în grupul de

Locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ au ocazia să admire, în premieră la Suceava, o parte din opera celebrului pictor suprarealist, Victor Brauner, în cadrul expoziţiei de grafică şi pictură “Victor Brauner”. La vernisajul expoziţiei găzduite de Muzeul de Istorie, care a avut loc vineri, la ora 14:00, a fost prezentă şi Elena Udrea, ministrul Turismului, aceasta fiind însoţită de oficialităţile locale sucevene.

Expoziţia reuneşte un număr de 20 de lucrări ale artistului, foarte cunoscut în lumea colecţionarilor, care provin din patrimoniul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, precum şi din două colecţii particulare din Bucureşti şi pinacoteca Muzeului de Artă din Piatra Neamţ, lucrări care valorează peste 1,5 milioane de Euro. În cadrul acestei expoziţii mai pot fi admirate o serie de afişe editate în Europa şi un catalog realizat cu ocazia centenarului de la Neamţ.

Organizatorii evenimentului au oferit publicului sucevean posibilitatea de a avea contact cu opera de un suprarealism marginal a marelui artist Victor Brauner, punând la dispoziţia vizitatorilor un adevarat tezaur artistic. Compoziţiile “Personaj în interior”, “Flori”, “Compoziţie”, “Portret de tânăr”, “Pisică cu pantof în cap”, “Cuplu amoros”, “Peisaj din Dobrogea”, “Femeie pe plajă”, dar şi celebrul tablou cotat la valoarea de 400 000 Euro, “Personaj cu animal fantastic”, au asigurat deliciul publicului prezent la vernisaj, dar şi al ministrului Elena Udrea, care a declarat că, după Sărbătorile Pascale, va face o vizită la Piatra-Neamţ, locul natal al renumitului artist Victor Brauner.


Intră acum și în grupul de