Festivalul Sommerfest Rădăuți – Muzica comunităților va omagia în acest an personalitatea compozitorului, dirijorului și pianistului Constantin Silvestri


Intră acum și în grupul de

În perioada 14-18 august 2019 va avea loc SOMMERFEST RĂDĂUȚI – Muzica Comunităților. Festivalul, aflat la cea de a cincea ediție, aduce în atenția iubitorilor de artă recitaluri de muzică clasică, o expoziție a Muzeului Național George Enescu București care prezintă cariera de excepție a compozitorului, dirijorului și pianistului Constantin Silvestri, o conferință cu tema Muzica Românească de la Rapsodiile române la Cântece de pustiu,proiecția filmului Compozitorii și securitatea (realizator Monica TĂNASE) și o sesiune de MasterClass dedicată tinerilor ce studiază pianul și muzica de cameră.

Ediția de anul acesta omagiază personalitatea lui Constantin SILVESTRI și,  de asemenea, aniversează 200 de ani de la nașterea pianistei și compozitoarei Clara SCHUMANN.

Recitalurile vor avea loc la Casa de Cultură Rădăuți (15 august 2019), Galeriile de Artă Rădăuți (16 august 2019), Muzeul Memorial George Enescu Dorohoi (17 august 2019) și Sinagoga Rădăuți (18 august 2019). Intrarea este liberă. Soliștii Festivalului sunt Manuela GIOSA (Universitatea Națională de Muzică București, pian), Andrei ENOIU-PÂNZARIU (Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași, pian), Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU (pian la patru mâini).

Directorul festivalului este Ovidiu FOCA, iar director artistic – Corina RĂDUCANU. Proiectul cultural beneficiază de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București și este organizat de Casa de Cultură Rădăuți și Asociația Klavier ART. Parteneri culturali: Muzeul Național George Enescu București, Muzeul de Istorie Botoșani, Muzeul Memorial George Enescu Dorohoi și Asociația Scherzo dell`arte.

Înscrierile la MasterClass se fac pe adresa [email protected] până la data de 10 august 2019.


Intră acum și în grupul de