Mai mulți șoferi băuți au fost prinși în trafic pe drumuri din județul Suceava. Unul a refuzat testarea cu aparatul etilotest


Intră acum și în grupul de

Cel puțin patru șoferi urcați la volan sub influența băuturilor alcoolice au fost depistați, miercuri, pe șoselele județului Suceava.

Astfel, în jurul orei 01:20, un autoturism condus de un bărbat de 31 ani din comuna Sucevița, a fost oprit pentru control pe str. Ștefan ce Mare din municipiul Rădăuți. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, polițiștii i-au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

O oră mai târziu, polițiștii din Vatra Dornei au fost sesizați despre faptul că pe strada Unirii din localitate circulă un șofer beat, care face gălăgie. Polițiștii au identificat autoturismul strada Mălinilor din Vatra Dornei. În urma verificărilor a fost stabilit că șoferul de 33 de ani, pe lângă faptul că este beat, nu posedă permis de conducere. Polițiștii i-au solicitat bărbatului să se supună testării cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat. Astfel, șoferul s-a ales cu dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „refuz recoltare mostre biologice”.

În aceeași noapte, a fost prins un șofer băut și în Suceava. Despre acest caz am relatat pe larg aici. Tânărul depistat s-a ales cu o contravenției, prin care s-a stabilit și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile, pentru că a trecut la culoarea roșie a semaforului. Pe lângă aceasta, tânărul este cercetat penal pentru conducerea în stare de ebrietate.

Un alt șofer aflat în stare de ebrietate a fost implicat un accident în satul sucevean Cotu Băii. Astfel, în jurul orei 18:45, pe un DC neclasificat s-au ciocnit două autoturisme. La volanul uneia dintre mașini avariate se afla un bărbat de 62 de ani, a cărui testare cu aparatul alcooltest, a arătat un rezultat de 0,91 mg./l alcool pur în aerul expirat. În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de