Un tânăr este cercetat penal după ce a fost prins băut la volan în centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 de ani este cercetat penal după ce a fost depistat băut la volan, miercuri seara, în centrul municipiului Suceava.

Astfel, în jurul orei 23:00, un echipaj de poliție a observat un autoturism marca Audi de culoare neagră, deplasându-se dinspre McDonald’s spre Colegiul Tehnic Petru Mușat Suceava.

FOTO: satmareanul.net

Autoturismul a ignorat culoarea roșie a semaforului la intersecția cu străzile Petru Rareș și Mirăuți. Prin urmare, polițiștii au fost folosit sistemul acustic și luminos al autospecialei în vederea opririi conducătorului auto, care a oprit după circa 150 metri.

La volanul mașinii se afla un tânăr din comuna Bosanci, iar polițiștii i-au întocmit procesului-verbal de constatare a contravenției, prin care s-a stabilit și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile.

În acest timp, polițiștii au observat că șoferul are un comportament ciudat. Prin urmare, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat un rezultat de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. După aceasta, tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost prelevate două de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de îmbibaţie alcoolică în sânge.

Astfel, pe lângă contravenție, șoferul de 22 de ani mai este și cercetat în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de