Festivalul de Artă Medievală din Suceava, promovat printr-o expoziție de fotografie în aer liber în municipiul Botoșani


Intră acum și în grupul de

Pentru popularizarea Festivalului Medieval de la Suceava, artistul fotograf Mihaela Oprișan a pregătit o expoziție care conține 31 de fotografii realizate la edițiile anterioare, menite să ilustreze frumusețea și activitățile inedite, ce diferențiază Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei de restul festivalurilor de acest gen din țară, se anunță într-un comunicat de presă.

Sursa citată arată că vernisajul va avea loc sâmbătă, 3 august la ora 14:00, la Botoșani, la simezele de la intrarea principală a Parcului Mihai Eminescu.Expoziția va putea fi vizionată până la finalul ediției din acest an a festivalului.

„Am ales ca prima expoziție a mea de acest gen să aibă loc în orașul meu natal și să aduc un tribut orașului care m-a primit cu brațele deschise și în care oameni de suflet organizează evenimente extraordinare. Tocmai pentru că, datorită lor, Suceava s-a însuflețit și a căpătat un loc aparte în inima mea, alături de orașul meu natal. Și, pentru ca acestă expoziție să prezinte festivalul câtor mai mulți oameni, am ales să expun în aer liber într-un loc unde ajung cât mai mulți botoșăneni”, a declarat artistul fotograf.

Ea a mulțumit atât celor de la Buzz Media și Europe Direct Botoșani pentru deschiderea cu care au primit această expoziție, dar și directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu și echipei de la Muzeul Bucovinei care organizează acest festival și pregătesc noi surprize și activități în fiecare an, dar și tuturor membrilor din trupele de reenactment din țară și străinătate pentru dedicarea de care dau dovadă de fiecare dată, atât în pregătirea scenică interactivă, cât și în explicarea oricărui amănunt istoric pe înțelesul publicului de orice vârstă, într-un mod plăcut, insuflând pasiunea pentru istorie tuturor celor prezenți la festival.

„ Acest festival și Clubul Fotografilor Suceveni au avut un rol esențial în dezvoltarea mea ca fotograf profesionist de evenimente, drumul pe care l-am ales în carieră și-a făcut ucenicia în instantaneele de aici, de la primele ediții ale festivalului și s-a definitivat prin conferințe și workshopuri naționale și internaționale dedicate fotografilor de nuntă”, a menționat Mihaela Oprișan. (N.B.)


Intră acum și în grupul de