Mocăniţa vine de 1 Mai la Moldoviţa. Celebrul tren pe linie îngustă îşi aşteaptă clienţii cu câteva surprize.


Intră acum și în grupul de

Celebrul tren “Mocăniţa” va funcţiona în zilele de 1,2 şi 3 mai pe traseul dintre Moldoviţa şi Argel, aceasta fiind de altfel o mică porţiune din traseul pe are iniţial îl acoperea trenul în trecut. Acţiunea de punere în funcţiune a Mocăniţei va fi realizată de „Asociaţia Pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România”, în colaborare cu Primăria Comunei Moldoviţa.

Mocăniţa va circula pentru prima dată după inundaţile dezastruoase din 26.07.2008, după ce va pune în funcţiune locomotiva cu abur construită în anul 1917, care va circula însoţită de vagoane de călători de la Moldoviţa spre Argel pe un traseu de aproximativ 8 km dus-întors. Organizatorii acestei acţiuni au informat că plecările „trenului de epocă” pe cale îngustă din Moldoviţa vor fi din 2 în 2 ore, începând cu ora 9:00. Interesant este şi faptul că vagonul de epocă de tip bar-restaurant, special adus şi creat pentru evenimentul de la finele acestei săptămâni, va sta la dispoziţia oaspeţilor fiind amenajat în interior un bufet cu gustări şi băuturi. Organizatorii recomandă călătorilor să viziteze şi celelalte obiective turistice ale locului: Mănăstirea Vatra Moldoviţei, Muzeul pentru Ouă Încondeiate Moldoviţa şi Muzeul Satului Moldoviţa.

Organizatorii au anunţat că nu vor percepe nici un fel de taxă pentru transportul persoanelor, însă acestea vor fi invitate să facă o donaţie, oricât de mică, astfel încât suma ce se va strânge cu această ocazie să poată fi folosită pentru repararea liniei afectate de inundaţile din 2008.

Georg Hocevar, preşedintele Asociaţiei care organizează evenimentul a explicat că zilele acestea la Moldoviţa este „un adevărat şantier, în condiţiile în care se lucrează pentru refacerea a 200 de metri de şină a cărui terasament a fost distrus la inundaţii, astfel încât traseul Mocăniţei să poată fi cât mai lung de 1 Mai”.


Intră acum și în grupul de