“Itinerar brazilian”- o călătorie vizuală în universul brazilian realizată de artistul plastic Radu Bercea


Intră acum și în grupul de

Salonul alb al Primăriei Vatra Dornei găzduieşte vineri, vernisarea expoziţiei artistului plastic humorean, Radu Bercea, a expoziţiei de fotografie intitulată “Itinerar brazilian” cu imagini surprinse în timpul vizitei sale în statul Parana, din Brazilia. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură “Platon Pardău” din Vatra Dornei şi de Primăria municipiului Vatra Dornei şi se va desfăşura cu începere de la ora 15:00.

Artistul plastic humorean a declarat pentru newsbucovina.ro că “Itinerar brazilian” este a doua expoziţie de fotografie documentară din preocupările sale artistice.
De remarcat este că lui Radu Bercea i s-a acordat în anul 2008 titlul de cetăţean de onoare al oraşului Rio Negro din Brazilia, artistul plastic humorean donând şi un număr de 40 de lucrări de grafică satirică Bibliotecii Publice a Statului Parana din Curitibe.

Expoziţia cuprinde 136 de lucrări de artă fotografică, fiind surprinse peisaje, expresii ale chipurilor, flori, păsări, elemente de arhitectură, dar şi obiecte sau grupuri statuare care i-au atras atenţia artistului humorean cu ocazia călătoriei sale în Brazilia, în luna februarie 2008, la invitaţia profesorului Ayerton Goncalves Celestino, consilier al Centrului Cultural din Rio Negro, autor al cărţii “Bucovinenii din Brazilia”, apărută în anul 2002.


Intră acum și în grupul de